С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бритпоп в бутилка

Бакхус
28 Януари 2014, 16:41
Share Tweet Pin it Share

Алекс Джеймс, басист на Блър, едни от кръстниците на стила бритпоп, вече е получил право да използва названието като търговска марка, научаваме от "Телеграф".

Джеймс не е първият музикант, който се захваща с подобен бизнес, преди него Айрън Мейдън са предлагали на пазара собствена марка бира, както и групите Меднес и Елбоу.

В английкия език думата рop се използва и за газирани напитки. Пресата  се шегува, че поп-звездата Джеймс прави завръщане на поп-сцената.

След разпада на Блър, Джеймс купува мандра в Оксфордшър и днес е успешен производител на сирене, както и търсен автор на кулинарна тематика.

През 2011 той опитва да наложи собствена марка сирена, сред които такива с вкус на кетчуп и тика масала на масовия английски пазар. След шестмесечни опити обаче, продуктите са изтеглени от производство с обяснението, че "са изпреварили времето си".

След като един критик нарича сиренето му с кетчуп отвратително, Джеймс отвръща с колонка във в. Сън: "Критиците реагираха на моето сирене така, както навремето охраненият естаблишмънт реагира на появата на пънк-рока. Нужен ли е целият този снобизъм по отношение на храната? Аз обичам обикновените сирена, както и по-класните. Мисля че има място за всички."

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    BarBQ
    18, 22, 28 Януари 2014, 18:22

    Музикант, производител на сирене. Интересна комбинацията xD
    А сирене с кетчуп - пак интересна комбинация, склонен съм да я дегустирам, ако някога се предлага и у нас.

    ! Оценка
        +1

Реклама »