С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Хайнекен с очаквания за растеж през 2014

Бакхус
13 Февруари 2014, 15:45
Share Tweet Pin it Share

Третият по големина производител на бира в света - Heineken, очаква да се върне към растеж през тази година след по-слабите резултати за холандската компания на развиващите се пазари през 2013 г. Прогнозите на компанията са за по-високи продажби в Африка, Азия и Латинска Америка, като основен двигател ще бъде възстановяващата се световна икономика, пише в. "Капитал".

Приходите на холандската компания, която в България е собственик на "Загорка" АД, са се увеличили само с 0.1% през миналата година до 21.255 млрд., като повишението на цените не е успяло да компенсира спада в обема на продажбите. Още през октомври холандската компания предупреди, че чистата й печалба ще бъде по-ниска. Годишните резултати сега показват, че органичният спад е с 2% (от основна дейност) до 1.59 млрд. евро.

"2013 г. беше трудна година, като по-бавният икономически растеж в редица ключови пазари и неблагоприятното развитие на регулациите повлияха върху производителността", заяви главният изпълнителен директор на Heineken Жан-Франсоа ван Боксмеер в официалното съобщение. "Въпреки че представянето в развиващите се пазари не беше толкова силно, колкото очаквахме, сега те съставляват близо половината от приходите на групата и ще останат силни платформи за дългосрочен растеж. Ние ще продължим да инвестираме и да се съсредоточаваме върху изпълнението на стратегическите ни приоритети за стимулиране на бъдещ растеж", добави той.

Боксмеер също така заяви, че очаква ефективността на бизнеса да се подобри през 2014 г., тъй като световната икономика постепенно се възстановява.

В интервю за "Капитал Daily" в началото на седмица изпълнителният директор на "Загорка" АД Николай Младенов обяви, че от шест години компанията е водеща по отношение приходите от продажби и печалба. Но отбеляза, че пивоварният пазар в България през 2013 г. е загубил повече, отколкото беше нараснал предходните две години като обеми и като стойност. Очакванията на Младенов са през тази година пазарът да не се върне на предкризисните си нива.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    09, 52, 16 Февруари 2014, 09:52

    В китай е спасението

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    BarBQ
    17, 04, 13 Февруари 2014, 17:04

    Да дойде лятото и стабилно ще допринасям за този растеж :D

    ! Оценка
        +2

Реклама »