С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Армейска порция

Бакхус
19 Февруари 2014, 16:22
Share Tweet Pin it Share

Изнамирането на пицата, издържаща три години,е сред най-важните военни изобретения, подобряващи живота на войниците в мисия. Пицата е най-желаната храна на войника, независимо от националността му. Но създаването на трайната пица е отнело доста време, изследвания и пари.



На наскоро организирана благотворителна вечер в Кабул, командващите на различните корпуси били помолени да донесат по няколко порции от армейските провизии. САЩ не участвали, тъй като имали забрана да изнасят информация за порциона си.



Сред останалите 11 участници във вечерта най-високо било оценено италианското меню, в което се предлагало и малко количество грапа. Пък и пицата все пак е родена на Апенините. На второ място бил оценен френския порцион, който предлагал червено вино, наред с еленски пастет и касуле с патешко конфи. Немската дажба си спечелила високо място с наденичките от дроб, предлагани във форма за мазане и оризовия хляб. Разочарование се оказал сингапурския порцион, от който се очаквало повече предвид кулинарната слава на страната. Той включвал само нудли с пиле, блюдо с гъби, ориз и пиле, а за десерт соево мляко с червен боб.

Каквито и да са достойнствата на военновременните дажби обаче, участниците не били готови да заменят обикновеното си хранене с тях. След пробата, един участник описал впечатленията си така: "Сега вече знам какъв е животът на Марс". А друг - "вкусно, но непрактично по време на война" - характеризирайки френското меню.

 

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    09, 40, 24 Февруари 2014, 09:40

    а нашето какво ли е - русенско варено

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    BarBQ
    19, 32, 19 Февруари 2014, 19:32

    Соево мляко с червен боб?? Сингапурците имам странни разбирания за десерт. :D

    ! Оценка
        +2

Реклама »