Новини

Пепси ще използва нов вкусов модификатор

Бакхус 11 март 2014, 17:14

Американската комисия по храните и лекарствата (FDA) ще позволи на компанията за газирани напитки Пепси да използва новата съставка Sweetmyx, продукт на фирмата Сеномикс. Множество тестове на новия продукт са били направени в централата на Пепси. Целта на сътрудничеството е да се постигне Светият Граал на пазара на газирани напитки - хем да са сладки, хем да не са така калорични и вредни за здравето.

Вкусовият модификатор Sweetmyx, върху който Сеномикс има патент, е безопасен за употреба според комисията, съобщава агенция Bloomberg.

Sweetmyx сам по себе си не е подсладител, а работи чрез промяна на вкусови характеристики за подобряване на сладостта. Това позволява да се използва по-малко захар, царевичен сироп и други подсладители, като същевременно усилва усещането за сладост.

Президентът на Сеномикс Джон Пойхонен заяви, че растежът на компанията му през тази и следващата година ще се задвижва главно от сътрудничеството с Пепси, както и от директен маркетинг."

Сеномикс е биохимична компания, специализирана в създаването на адитиви за храни и напитки, които променят сигналите, които човек получава чрез рецепторите си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK