С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бизнесът иска обратно начисляване на ДДС върху захарта

Бакхус
18 Март 2014, 16:19
Share Tweet Pin it Share

Британското правителство обмисля дали да въведе облагане на захарта и всички продукти, които я съдържат. Според мнозина учени захарта е също толкова вредна колкото и тютюна и алкохола и трябва да бъде обложена с акциз.

Междувременно у нас Българската стопанска камара е изпратила писмо до министрите на финансите, икономиката и земеделието с искане за обратно начисляване на ДДС върху захарта като мярка срещу данъчните измами.

При този механизъм ДДС се начислява не от продавача, а от купувача на стоката. От БСК припомнят, че още преди две години са изпратили предложения към Министерството на финансите и Националната агенция за приходите в подкрепа на исканията за въвеждане на обратно начисляване при сделките със захар, пише в. "Стандарт".

Обратно начисляване на ДДС вече е въведено за зърното, техническите култури от отпадъците. За въвеждането на обратно начисляване е необходимо разрешение от Брюксел. То обикновено се дава за срок от 2 или 3 години, докато се изчистят проблемите със сивия сектор в съответната страна. 

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    23, 19, 18 Март 2014, 23:19

    Рафинираната захар е вредна,ако се прекалява, но къде ли не се съдържа в лакомствата:)

    ! Оценка
    -1

Реклама »