С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Силна конкуренция за българските изби на "Винария 2014"

Бакхус
26 Март 2014, 14:01
Share Tweet Pin it Share

Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2014" ще се проведе от 2 до 5 април в рамките на международния панаир Пловдив в партньорство с Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

В надпреварата участват малки български изби, които работят в нишата на висококачествените лимитирани серии със запазени характерни вкусови качества на региона.

Нашите производители ще премерят сили с колеги от френски и италиански винарни, които имат дългогодишни традиции в напитките с контролирано  наименование за произход. За първи път ще се представят португалски вина.

На "Винария 2014" българските производители ще демонстрират нови колекции с качество според световните стандарти. Наред с утвърдени имена, ще видим и нови изби, които имат амбиция да създадат различен стил.  Представят се и компании, предлагащи  технологии, техника, оборудване,  материали и услуги за лозарството и винарството. Показва се цялостна картина на тази индустрия, състоянието на бранша и актуалните тенденции.

Сред тях е възходът на бялото вино. Модата накланя везните  в негова полза и то става все по-популярно. Пазарният му дял е достигнал 40% само за няколко години.

Последната новост е биовиното.  То няма да липсва и на "Винария 2014", където фондация "Авалон" ще демонстрира  екологично чисти продукти.

"Нашите вина са на високо ниво. Избите  произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони", категоричен е Радослав Радев, председател  на НЛВК. В това ще се убедят и посетителите на изложбата, които ще имат възможност да дегустират наградените продуктите от  Международния конкурс за вина и спиртни напитки, организиран от НЛВК. Тази година в него се състезаваха  400 проби на 51 фирми от България,  Италия, Франция, Чехия, Македония и Молдова. За първи път чуждестранните претенденти  бяха повече от българските.

Победителите в международната надпревара ще вземат наградите на "Винария" - приза "Златен ритон", златни, сребърни и бронзови медали. Класацията обаче няма да е единствената. Своите оценки ще дават и посетителите в рамките на конкурса "Изборът на потребителя" на 2 и 3 април. За първи път фаворитите на публиката ще получат  медали.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »