С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Комплименти за "Беса Валей" от известния винен критик Джансис Робинсън

Бакхус
09 Април 2014, 18:50
Share Tweet Pin it Share

Enira Reserva 2008 на изба "Беса Валей" бе високо оценена от известния британски винен критик Джансис Робинсън, която обобщава в своя статия за избата от село Огняново, че българското вино се е променило с годините, достигайки световно ниво в качеството и вкуса си.
Робинсън е британски винен критик, журналист и редактор на винена литература. В момента пише за Financial Times и в уебсайта JancisRobinson.com. Тя също така предоставя консултации за избата на кралица Елизабет II.

"Как се е променило българското вино! Enira Reserva 2008 е дълбоко удовлетворяващо вино на всяко ниво. Ако носеше името St. Émilion на граф Стефан фон Найперг, един от собствениците на имота на запад от историческия град в България – Пловдив, цената му ще бъде най-малко два пъти по-висока. Производителите от изба "Беса Валей" очакват това вино търпеливо вече няколко години. Данните на тази реколта са прекрасни – идеално време на прибиране на реколтата, перфектна зрялост на плодовете и идеални алкохолни градуси.", пише критичката. И допълва: "Интензивен и топъл вкус на печени плодове с мека повърхност. Много сладко начало, но след това оживено и с красива богатство. Много удовлетворяващо и добре балансирано. Сложно използване на дъб. Светлинни години от българската норма. Това вино може да се класира с една дума, която не мисля, че някога съм използва в този сайт: вкусно. Мисля, че леко пикантния вкус, който сирата добавя, предпазва виното от имитатори на червено бордо от Източна Европа. Шестгодишното пълно узряване ще донесе значителна сложност на това 14.5% вино и то ще разкрие своя потенциал", допълва още Робинсън.

Enira Reserva 2008 е комбинация от мерло (42%), сира (20%), каберне совиньон (13%) и пти вердо (25%). Ароматите на червени плодове, ванилия и мента и сладкият вкус, последван от дървесни танини позволяват на виното да остарява поне 10 години.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Беса Валей, вино, Енира
Коментар
  • Profile preview
    bramasole
    19, 36, 10 Април 2014, 19:36

    Снощи в къщи пихме по чаша Enira Reserva 2007. За мене е тежо вино, предпочитам розе или бяло вино. :)
    Наздраве!

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
        +2
  • Profile preview
    BarBQ
    19, 31, 09 Април 2014, 19:31

    @xalikarans Изобщо прочете ли статията? Това е българско вино и се продава и у нас.
    Спамерка.

    ! Оценка
        +4
  • Profile preview
    izabell
    19, 08, 09 Април 2014, 19:08

    Дано се предлага по наште магазини да го опитаме:)

    ! Оценка
    -3

Реклама »