С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Започва новият сезон от събития на Горичка

Бакхус
09 Април 2014, 19:29
Share Tweet Pin it Share

Маги Малеева обяви новия сезон от събития на инициативата за популяризиране на устойчиво развитие Горичка на парти в клуб Mixtape 5 в компанията на музикантите Kottarashky & The Rain Dogs. Събитията включват форуми, едноседмичен филм фест, видео съдържание и радио подкаст и се случват благодарение на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България - EEA Grants.

Форумите на Горичка са еднодневни събития с лектори и преживявания. Най-интересното и различното във формата е разговорът на сцената, в който лектори и публика общуват чрез модераторите на събитията.

Най-новият форум "Заедно" ще се случи на 27 април в Модерен театър. Темата "Заедно" не е избрана случайно. Маги разказва: "Всички теми на предишни Форуми: "Родителство", "Дом", "Храна", "Промяна" и т.н., са идвали при нас в подходящото време. И със "Заедно" е така: усетихме, че духът на времето ни е такъв в последната една година, че имаме нужда да помислим и дискутираме какво означава да живеем заедно и да се свързваме и защо има ситуации, в които различията ни са невъзможни за преодоляване."

Специално за Форум "Заедно" пристига и известният норвежки криминолог и социолог Нилс Кристи. Неговата тема е "Доброто общество е спорещото общество". В списъка с лектори са и архитектът Пламен Братков, активистът Яна Тавание, хижарят Венци Златарев, алпинистът Иван Кожухаров, режисьорът Мартин Киселов и много други. Екипът на събитието обещава и различни преживявания извън сцената: храна от четири различни държави, изложби, книжарница с тематични заглавия, работилници и игри.

Горичка Филм Фест е едноседмичен филмов фестивал с документални филми в края на септември. Предишното издание бе през 2011 г. и покри 10 от най-добрите нови документални филми, свързани с храна, енергия, устойчиво развитие, биоразнобразие и т.н.
Тази година отново филмите са селектирани внимателно, с награди и номинации от световни фестивали. За първи път ще бъдат включени и филми за малките, на които родителите и деца ще могат заедно да научават за света на природата.

Предстоят също така Форум "Промяна" през ноември; видео съдържание с кратки аналитични коментари на конкретни теми като промените в климата и отговорен бизнес; подкаст с двамата модератори на Форумите на Горичка, Маги Малеева и Манол Пейков, неуморният издател на Жанет 45.
Заедно с Манол Пейков Горичка планират и голямо събитие за излизането на втората книга на Ивон Шуинар "Отговорният бизнес" на български език. Специално за премиерата ще дойде в България и най-старият служител на Патагония и ко-автор на книгата, Винсент Станли. Първата книга на Ивон Шуинар, "Пусни народа ми да кара сърф", пожъна успех с няколко тиража.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
 • Profile preview
  Нефертити
  23, 18, 09 Април 2014, 23:18

  Провокативно наименование е това "Горичка" ...

  Предразсъдъците са за ограничените.

  ! Оценка
      +1
 • Profile preview
  izabell
  20, 41, 09 Април 2014, 20:41

  Не разбираме защо фестивала не е в седмицата на гората, а чак септември месец.

  ! Оценка
  -2

Реклама »