С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Агенцията по храните набира доброволци

Бакхус
10 Април 2014, 10:28
Share Tweet Pin it Share

Данните на агенцията по храните показват, че през 2013 г. само в търговията на едро в София са извършени 8499 проверки, като са написани скромните 23 акта, пише в. "Капитал". Същевременно от началото на годината нови мобилни екипи са извършили 354 проверки и са написали 176 акта за драстични нарушения, включително за продукти с изтекъл срок на годност, неясен произход и др.

Драстично нарастване на актовете срещу фирми за нарушения, започнало дисциплинарно производство срещу служители на контрола, сериозно количество иззети и бракувани храни. Това отчете във вторник директорът на агенцията по храните Пламен Моллов на среща с журналисти. Институцията започва да набира доброволци, които да я подпомагат при проверките.

Само за месец са бракувани 100 тона негодни храни, което надхвърля общото количество за цялата минала година, когато те са били 75 тона. Най-често става въпрос за млечни и месни продукти.

Драстичната разлика в наложените санкции в последните 18 месеца означава, че или в пъти са се увеличи забранените практики от страната на фирмите, или че проверяващите през миналата година са имали сериозни пропуски в работата си.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 52, 11 Април 2014, 23:52

    С продукти с изтекъл срок на годност е пълно по всички магазини.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    victor2
    20, 07, 10 Април 2014, 20:07

    Колко хора не са си свършили работата за която получават заплати! Ако има доброволци то би трябвало да показват органите които не са си свършили работата.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    bramasole
    19, 41, 10 Април 2014, 19:41

    Поредното недомислие на това правителство. Какви права и какви задължения ще имат въпр. доброволци... и, ако написан от тях акт бъде обжалван в съда, кой ще носи отговорност?
    За съжаление, очаквам да се върнат и доносите от колеги и съседи. :( Тези хора не разбраха ли, че живеем в 21-ви век и сме в ЕС?

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
        +3

Реклама »