С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Без смартфон на масата

Бакхус
23 Април 2014, 12:35
Share Tweet Pin it Share

Все повече готвачи и собственици на ресторанти открито се дразнят, когато клиентите им непрестанно използват на масата мобилни устройства.

Няколко френски ресторанта въведоха забрана храната да се снима и публикува в социалните мрежи. В редица нюоркски заведения също се налагат ограничения, особено след посещения на клиенти, носещи триножници, професиоално осветление и камери.

Оказва се, че и в Дъблин активните потребитеи на смартфони и таблети се превръщат в персона нон грата - предава Дарик радио.

Посетител, който продължително говори по телефона, или пък преглежда новините в интернет, може да получи забележка от страна на персонала. В редки случаи пристрастените към електронните устройства дори може бъдат помолени да напуснат заведението.

Някои ресторантьори предлагат забраната на ползването на електронни устройства в ресторантите да се реши на законодателно равнище в Ирландия.

На база на резултатите от последните проучвания, психолози констатират, че мобилният телефон държи своя собственик в постоянно напрежение и го отвлича от храненето. В резултат храната се поглъща наведнъж, което е вредно за здравето, пък и е проява на неуважене към труда на готвача.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    id
    10, 24, 24 Април 2014, 10:24

    Грешката в заглавието стои втори ден.
    Ако ми предложат храна, която заслужава повече внимание от смартфона с удовоствие го прибирам.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    izabell
    19, 22, 23 Април 2014, 19:22

    Това е неприлично.Никога не бих снимала ястия от даден ресторант освен ако не е служебно оправдано.

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    BarBQ
    17, 02, 23 Април 2014, 17:02

    Правилно, на масата сме за да хапнем и да поговорим лице в лице, а не да си играем с телефона. А и тая глупост със снимането на яденето ...

    ПС. Има грешка в заглавието, пише "Смратфон" :DD

    ! Оценка
        +1

Реклама »