С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Вино отпреди революцията предизвиква съдебен спор

Бакхус
24 Април 2014, 16:56
Share Tweet Pin it Share

Британска фирма, тъгуваща с редки и скъпи вина е обвинена в измама след продажбата на вино отпреди Великата френска революция, информира Winesearcher.

Искът на стойност 25 милиона долара е по обвинение във фалшифициране на редки вина, сред които и бутилка Шато д`Икем от 1787 г.

Претенцията срещу Antique Wine Company (AWC) е заведена от строителен магнат от Атланта. Между 2000 и 2006 г. той е купил от компанията няколко бутилки, обявени за ценни находки сред колекционерите. Сред тях няколко Шато Лафит от 19 в. , едно Шато Марго и споменатия Икем от 1787 г., който е струвал близо 100 хил. долара и е бил най-скъпо продаденото вино за съответната година. С продажбата му компанията твърди, че е "затвърдила репутацията си на уважаван глобален търговец".

AWC отричат обвиненията и твърдят, че са предоставили на следствието множество документи, удостоверяващи автентичността на продадените от тях бутилки.

Компанията е на пазара от 1989 г. и оттогава е работила със стотици колекционери от цял свят.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    Нефертити
    21, 34, 03 Май 2014, 21:34

    Мошенници много.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    17, 15, 24 Април 2014, 17:15

    зависи кога е заведен иска, преди или след като е изпито виното:)

    ! Оценка
    -2

Реклама »