С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Авенди" представи новия винен бранд Our Choice

Бакхус
28 Април 2014, 12:26
Share Tweet Pin it Share

На "чаша ръчно брано грозде с различен прочит" в "Склада Design Gallery" в София компанията "Аведи" представи първите две вина от новия си бранд Our Choice в края на киналата седмица.

Our Choice ("Нашият избор" в превод от английски) е точно това, което подсказва името - грижливо селектирани и отбрани вина и винарни, които предлагат високо качество, различна култура, нови усещания и експериментаторски дух.
Брандът е съвсем нов на нашия пазар - това е частна марка на компанията "Авенди", която цели да предложи избор на качествени вина на разумна цена.
Our Choice ще предлага най-доброто в България според разбиранията на компанията, но може да бъде например и превъзходно бяло вино от Нова Зеландия или изключително розе от Прованс. Обединяващото за бранда е фактът, че всяко едно вино е внимателно подбрано и специално селектирано, за да достави качеството и емоцията, която всеки иска да изпита от чаша истински хубаво вино.

Our Choice засега предлага две червени вина от реколта 2010, бутилирани в изба "Беса Валей", създателите на известната марка "Енира".
Our Choice Merlot & Syrah
2010 е създадено от ръчно брано в 10-килограмови кошници грозде, внимателно сортирано на специални маси. След бурната и тихата ферментация виното отлежава във френски бъчви в продължение на 12 месеца. Бъчвите са 40% двугодишни и 60% тригодишни.
Виното се отличава с жив, наситен гранатов цвят. Носът е фин, интензивен и комплексен. Ароматите на горски плодове, слива и череша, типични за мерлото, се допълват от характерните за сирата нюанси на почва, пушек и минералност. Вкусът е хармоничен и приятен, отличава се с меки танини, добити в резултат на съзряването в дъбовите бъчви. Финалът е пикантен с умерена дължина.

Четирисортовият купаж Our Choice Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot 2010 пък е подбрано от определени пацели с качествени насаждения. Отново ръчно набрано и спортирано, след бурната и тихата ферментация виното отлежава във френски бъчви в продължение на 18 месеца. Бъчвите са 30% нови, 30% едногодишни и 40% тригодишни.
Цветът му е пурпурен, наситен и дълбок. Носът е интензивен, многопластов и  траен, а ароматите на зрял плод, черни боровинки, ядки, чушка и подправки са умело съчетани и повлияни от продължителното съзряване във френските дъбови бъчви. Тялото е богато, мощно, обло с отличен обем. Виното е изключително балансирано и се отличава със забележителна дължина и запомнящ се финал.

  • Идеята за избора на вино и изборите, които ни водят в различни посоки в живота представиха  Христина Ванчева - управител на агенция A team, Димитър Павлов - радио и телевизионен водещ и Емил Спахийски - журналист.

    Идеята за избора на вино и изборите, които ни водят в различни посоки в живота представиха Христина Ванчева - управител на агенция A team, Димитър Павлов - радио и телевизионен водещ и Емил Спахийски - журналист.


 

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Авенди, винарна, вино
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    20, 21, 03 Май 2014, 20:21

    Оргинално вино за специален повод.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    Нефертити
    15, 12, 01 Май 2014, 15:12

    На снимката изглежда плътно, но трябва да се опита на живо :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +2

Реклама »