С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Акцент

Tullamore D.E.W. за музиката, баскърите и всичко ирландско

Бакхус
15 Май 2014, 16:13
Share Tweet Pin it Share

"Busking Unbarred" е названието на новата платформа на ирландското уиски Tullamore D.E.W., която наскоро беше реализирана като пилотна проява в България. Нашата държава е една от първите в света, където се лансира проектът, съобщават от вносителя на ирландското уиски в България - фирма "Трансимпорт".
Някои от пилотните изяви се проведоха наскоро в София, с участието на една от многото изявили желание групи от млади таланти -- Casual Threesome. Музикалното трио от амбициозни професионалисти се изяви в две от популярните заведения в столицата със специална програма в ирландски стил.

Tullamore D.E.W.е марката, която подкрепя модерните идеи на младите и талантливите търсещи публичност и изява и в световен мащаб промотира музикалното движение "busking". В основата на всичко стои любовта към живота и преследването на свободата и щастието - ценности, обобщени в събирателния образ на "баскърите".
Баскърите всъщност са улични музиканти, а терминът "баскинг" е използван за пръв път още през XIX във Великобритания, но се предполага, че произлиза от испанската дума "бускар", което буквално означава "търся". Баскърите са в постоянно търсене на тръпката от това да изпълняват на живо и на открито. Tullamore D.Е.W. ги подкрепя със специално отношение, като им дава повече гласност осигурявайки възможност на такива банди да изпълняват в подбрани барове и клубове.

Tullamore D.E.W. е една от най-награждаваните висококачествени марки ирландско уиски в света известна със своята 185-годишна история. Тя започва в сърцето на Ирландия, в град Тъламор, където основоположникът на марката - Даниел Едмънд Уилямс (оттам и съкращението D.E.W.), оставя своята следа в световната уиски история с безграничната си всеотдайност.

Той започва работата си в дестилерията едва 14-годишен, но се издига бързо до поста на генерален директор едва на 25 години. За да създаде своята висококачествена марка, той заплаща със собствени средства електрифицирането на целия град още през 1893 г. Въвежда телефоните вТъламор, както и модерния моторизиран транспорт -- автомобилите.
На Даниел Едмънд Уилямс светът дължи и първото смесено (блендирано) ирландско уиски.  Младият предприемач започнал тестването на различни комбинации много преди всички свои конкуренти в Ирландия. Неговото присъствие и влияние са били толкова силни за развитието на марката, че инициалите му намерили своето заслужено място на етикета на всяка една бутилката.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 51, 15 Май 2014, 23:51

    Уиски!

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -2    +2
  • Profile preview
    izabell
    23, 32, 15 Май 2014, 23:32

    Tullamore D.E.W ми е любимото,наздраве:)

    ! Оценка
    -2    +1

Реклама »