С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Две нови френски розета на българския пазар

Весела Николаева
19 Май 2014, 17:46
Share Tweet Pin it Share

Розето е вино, което може да се впише във всеки сезон и да си партнира с почти всяка кулинария. Ето защо и интересът и търсенето на розе по света расте, особено към вината, които имат едновременно лек, но ясно изразен характер, запомнящи се аромат и запомнящ се вкус. Като провансалските розета, чиято стилистика е възприета и от повечето български производитeли.

По данни на сайта на провансалските изби Vinsdeprovence.com за малко повече от десет години делът на розето в общото потребление на вино се е повишил повече от двойно. През 1990 г. едва 10.8% от изпитото вино във Франция е било от този вид, а в края на 2011 г. той е нараснал на 27.3%. Докато през миналата година световното потребление на вино е паднало с 1% до 239 млн. хектолитра, по информация на "Ройтерс", в последните години продукцията на розе се покачва и в момента заема над 10% от световната винена продукция.

След тези факти не е изненада решението на новозъдадената "Сагакс" - дъщерна на компанията "Калиман Карибе",  в партньорство с компанията Sovereign Brands, да започне вноса на линия розови вина от Франция.
Класическото розе Cloud Chaser и газираното Luc Belair Rose вече могат да бъдат намерени в магазините на "Калиман Карибе". 

Розето Cloud Chaser е с класически светлорозов цвят, интензивни нотки на тропически плодове, праскова и кайсия и с изразена минералност. В състава му има шест сорта грозде, най-голям е делът на Гренаш – 31%, Сензо е 24%, други 21% са Мурведър, 14% е Каринян, Сира е 5% от състава, а Тибурен – 4%. Claud Chaser е създадено да се пие силно охладено - така няма нужда потребителите да добавят бучки лед , които биха намалили аромата му. 
Пенливото Luc Belaire Rose е произведено от Гренаш, Сензо и Сира. Последният е 90% от състава. Цветът му е наситен, има силен ягодов аромат, усеща се и отявлена сладост, която може би няма дадопадне на всеки. 

И двете вина са създадени с мисъл за младите потребители, за разпускащи срещи с приятели и хапване на открито или парти вечери. Те могат съвсем спокойно да бъдат консумирани и без храна - в горещите следобеди или пък вечер - в бар или клуб.
В магазините на "Калиман Карибе" Cloud Chaser е с цена 48 лв., а Luc Belaire Rose е 75 лв., за бутилки по 750 мл. Вината се предлагат в бутилки от 750 мл, както и в такива от 1.5, 3, 6 и 15 литра.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    22, 57, 15 Юли 2014, 22:57

    Трябва да се опитата,дано има приятни поводи;)

    ! Оценка
    -1    +2
  • Profile preview
    BarBQ
    19, 35, 19 Май 2014, 19:35

    "Големите 15-литрови бутилки са атрактивни за потребителите"

    Вече се атрактирах само от снимката. :)))

    ! Оценка
    -1    +2

Реклама »