С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Кино и вино

Бакхус
21 Май 2014, 16:49
Share Tweet Pin it Share

Виното играе важна роля не само за различни култури по цял свят, но и за екрана. Холивуд обича пушенето, но и пиенето не му е чуждо.  "Отбивки" на Александър Пейн - филм за не съвсем безукорните приключения на двама приятели на средна възраст през Калифорнийските винени адреси доведе до значително повишаване на търсенето на пино ноар от 2004 насам. Любителите на Питър Мейл имат "Добра година" на Ридли Скот с участието на Ръсел Кроу и прелестната Марион Котияр.

Идеята за виното и правенето му е разкрасена от киното, продуцентите не пропускат шанс да добавят нови романтични шрихи.

В прелестния "Рататуй", истинско обяснение в любов към френската кулинария и всички френско, разбира се не се минава без вино и то какво: строгият кулинарен критик Антон Его получава Cheval Blanc от 1947 г. А вероломният главен готвач Скинър предразполага гламавия Ленгуини да му разкрие откъде знае да готви като му налива Château Latour от 1961 г.

Джеймс Бонд е известен най-вече с мартинито си, но от време на време 007 няма против и чаша бордо. В Goldfinger агентът на короната пие Château Mouton Rothschild, също така не се отказва от шампанско Татингер, немски ризлинг, кианти, а също едно слабо познато локално вино от остров Корфу.

Ханибал Лектър произнася фразата: "Един служител от статистиката веднъж се опита да ми вземе данните. Изядох дроба му с малко бакла и чудесно кианти." Не закъснява и появата на Ханибал кианти, предлагано от голям винен производител.

"Кръстникът" - епичната сага на Франсис Форд Копола отдава дължимото на италианската традиция да се пие правено у дома вино. По-наблюдателните знаят, че на празненството след причастието на сина си, Майкъл Корлеоне пие бардолино. А и фразата на дон Вито, че с възрастта все повече харесва виното, се помни.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 54, 28 Май 2014, 22:54

    Наздраве! :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    izabell
    19, 40, 21 Май 2014, 19:40

    Браво романтични шрихи, особено за дроба:)

    ! Оценка
    -2

Реклама »