С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Ресторант на годината" на "Бакхус": Време е за номинации

Бакхус
22 Май 2014, 19:00
Share Tweet Pin it Share

Броени дни преди да обявим победителите в конкурса "Ресторант на годината" на списание "Бакхус", дойде време да споделим и кои са номинираните ресторанти, които ще се борят за отличие в общо шест категории - "Дебют" (ресторант, работил минимум 6 месеца през 2013 г.), "Вкусно място", "Най-добър хотелски ресторант", "Най-добра селекция на напитките", "Авторска кухня" и, разбира се, "Ресторант на годината" за 2013 г.

За поредна година съвмeстно с кулинарната академия HRC и с подкрепата на генералните партньори на конкурса - водите Acqua Panna и S. Pellegrino, ще отличим и една "изгряваща звезда" в категорията "Млад готвач". Няма да изневерим и на традицията нашите читатели да избират своя любим ресторант, който ще бъде отличен в категорията "Ресторант на читателите". Имената на всички ще станат известни на специална церемония в сряда, 28 май.

И така, номинираните ресторанти са (по азбучен ред):

"Ресторант на годината"

Преди 10
Cinecitta
Este
Diwine
Rose, Бургас

"Авторска кухня"
"Московска" 15
Chef's
Diwine
Este
Talents

"Най-добра селекция на напитките"

Хеброс
Diwine
Red canape
Rose, Бургас
Shades of red

"Най-добър хотелски ресторант"
Хеброс
Red canape
Shades of red

"Вкусно място"
Лаванда
Atelier
Sage

"Дебют" 
L'instant
Rose, София
Talents

"Млад готвач"
Александър Цеков, хотел "Кемпински", София
Георги Георгиев, Hamachi, София
Евгений Димов, Diwine, Варна

За да стигнем дотук, нашият екип от дегустатори посети десетки ресторанти в страната в продължение на няколко месеца и вложи цялото си внимание, за да селектира най-добрите от добрите. Журито ни се водеше от уеднаквени обективни критерии като качеството на продуктите, бързината, ефективността и дискретността на обслужването, организацията на винените листи, стил и талант в авторската кухня, интериорът, хигиената, озвучаването, достъпността и всички останали "малки" фактори, които обаче имат голямо значение за цялостното преживяване.
Към всичко това се добавя и факторът Х - удоволствието да попаднеш в заведението и да се нахраниш в него, което в крайна сметка е основната цел на добрия ресторант.

Разбира се, макар и пречупени през професионални критерии, оценките отразяват личните мнения на нашето жури – хора със знания, опит и огромно любопитство към кулинарията. И именно това ги прави ценни – те са онези взискателни ценители, благодарение на които кулинарната сцена получава импулс да бъде по-добра, по-модерна и иновативна. Клиентите, към които всеки ресторант би трябвало да се стреми, ако иска да се развива.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    20, 40, 23 Май 2014, 20:40

    Успех!:)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    BarBQ
    14, 58, 23 Май 2014, 14:58

    Жалко, Филипополис не е попаднал сред номинираните.
    Все пак успех на останалите в надпреварата. :)

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    13, 38, 23 Май 2014, 13:38

    Успех на номинираните,радвам се че моя избор е сред тях.

    ! Оценка
    -1

Реклама »