С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Невероятната съдба на Джеймс Биърд

Бакхус
23 Май 2014, 13:12
Share Tweet Pin it Share

Свикнали сме да приемаме Америка като малокултурна в кулинарно отношение страна, за която храненето започва и завършва с печени ребра и  хамбургери. Истината е, че тази представа не е съвсем вярна и голяма заслуга за това има Джеймс Биърд . Сега американската култура му отдава заслуженото с документален филм: America's First Foodie: The Incredible life of James Beard. Филмът е в продукция и ще използва снимки и архивен материал. Според сайта на филма, отделните моменти, ще бъдат оформени като разделите на меню.

Биърд е роден през 1903 г. и е човекът, който запознава американската средна класа с френската кулинария. През 1937 г. Биърд учи в Ню Йорк актьорско майсторство и пеене, но с театралната сцена не му провървява. Тогава отваря кетъринг компания, след което пише и първата си книга с коктейлни рецепти и според Джулия Чайлд това го поставя на кулинарната карта. През 50-те години започва телевизионната му кариера и пътя на Биърд до сърцата и кухните на американците. Той е човекът, който показва, че няма нищо лошо мъжете да умеят (и да обичат) да готвят. Наричат го бащата основател на добрата кухня.

Документалната лента ще покаже и прочутото чувство за хумор на Биърд, автор на афоризми като: "Гурме, което мисли за калориите е като проститутка, която си гледа часовника".

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    bramasole
    22, 25, 25 Май 2014, 22:25

    Уважавам Жак Пепен за това, че е доказал се кулинар на световно ниво, че е имал самочувствието да откаже да работи за Кенеди в Белия дом, но два пъни повече за неговата магистърска диплома върху френската поезия, мисля от средните векове.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
        +4
  • Profile preview
    Нефертити
    21, 41, 25 Май 2014, 21:41

    Наздраве! :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -2    +3
  • Profile preview
    BarBQ
    14, 56, 23 Май 2014, 14:56

    Отляво е Жак Пепен (невероятен готвач) и Джулия Чайлд по средата. Редовно ги гледам по Fiesta TV. :]

    ! Оценка
    -1    +4

Реклама »