С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Започва италианският фестивал в България

Бакхус
31 Май 2014, 15:47
Share Tweet Pin it Share

Италианският фестивал в България ще се проведе в периода от 1-ви до 30-ти юни, в рамките на честването на националния празник на Република Италия, 2 юни. Реставрацията на културни паметници, винарството и строителството са сред акцентите в програмата на Италианския фестивал в България, който се организира за единайсети път.

"Вкуси-2019" е насловът на кулинарен и туристически маршрут, посветен на традиционната кухня на шестте италиански града, кандидати за ЕСК - в няколко италиански ресторанта в София. Предвидена е и дегустация на италиански вина, със специално внимание към пенливото вино. Сред проявите в културната програма са театралният спектакъл "Метаморфозата" по Кафка - в афиша и на Международния театрален фестивал "Варненско лято", документалният филм "Неореализъм 1943-1954" на Карло Лидзани, два нови италиански филма на фестивала "Златната липа" в Стара Загора, фотографската изложба "Фрагменти и присъствия" на младия Франческо Артибани, изложбата "Svicolando" на дизайнера Вико Маджистрети – на Седмицата на дизайна в Пловдив.


Италианският Wine & Food Tasting вече е традиционно събитие, повод за среща между италиански производители с български вносители и дистрибутори. Събитието ще се проведе на 5-ти юни в зала "Силует" на Кемпински Хотел Зографски. 

Share Tweet Pin it Share
4 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    21, 25, 31 Май 2014, 21:25

    Ще се тества, нама на къде.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    BarBQ
    21, 23, 31 Май 2014, 21:23

    @xalikarans Нали го пише в статията ве, паун.

    ! Оценка
        +2
  • Profile preview
    izabell
    20, 54, 31 Май 2014, 20:54

    Някъде има обява, че започва от 2-ри юни.

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    BarBQ
    15, 53, 31 Май 2014, 15:53

    Ще има ли спагети и пица?

    ! Оценка
        +1

Реклама »