С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Италия стана жертва на винена фалшификация

Бакхус
02 Юни 2014, 16:43
Share Tweet Pin it Share

Тосканската полиция и италианското Министрество на земеделието обявиха, че са конфискувани над 30 хил. бутилки евтино вино с фалшиви етикети на престижни италиански вина като Брунело ди Монталчино и Сагрантино ди Монтефалко. Част от бутилките са се приписвали на избата, принадлежаща на оперния певец Андреа Бочели.

Фалшифицираните бутилки са били иззети от изби, винени магазини и супермаркети, пише winenews.it.

Фалшификатите са се продавали на цени десеткратно надвишаващи стойността им. Разследването не е приключено, но според властите става въпрос за измама на стойност стотици хиляди евро. Според полицията в акцията са замесени шест компании, но имена засега не се споменават.

"Разследването не е приключило, но въпреки това мога да кажа, че производителите, а и цялата област на Монталчино, сме жертви на много сериозна измама, но това не бива да хвърля сянка върху нашата продукция DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) - заяви Фабрицио Биндоки от консорциума на Брунело ди Монталчино.

"Ние трябва да продължим да работим с удвоено внимание, за да защитим продукцията си от фалшификации, хвърлящи петно върху бранда Made in Italy, заяви на свой ред министърът на земеделието и горите Маурицио Мартина.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    22, 09, 02 Юни 2014, 22:09

    Случват се и такива неща.

    !

Реклама »