С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Автомат за лукс

Бакхус
03 Юни 2014, 17:00
Share Tweet Pin it Share

Вече нищо не е такова, каквото е било, даже автоматите за храна и напитки. Свикнали сме те да предлагат газирани течности, десертчета, чипс и солети, но това е на път да се промени. Вендинг машините вече предлагат луксозни стоки и пресни продукти от фермата. Food Republic разказва за най-интересните автомати за храна, разположени в различни краища на света.

В Брисбейн, Австралия например местен фермер инсталирал няколко автомата за директна продажба на банани. Климатизираните машини се зареждат всекидневно, а непродадените количества се даряват на местната хранителна банка.

Ако искате да опитате пресен домашен сладолед без консерванти или сладоледен сандвич с макарон трябва да отскочите до Кълъмбъс, Охайо. Там на летището е разположен автомат, продаващ продукцията на Джени Бритон, звезда на кулинарния небосклон и автор на книги-бестселъри.

Лондонската Оксфорд стрийт пък предлага автомат за шампанско Мое и Шандон. От машината може да се купи даже лимитирана серия бутилки от 200 милилитра, украсени с кристали Сваровски. За удобство на клиентите не се пазарува с монети, а с карти или банкноти.

Прииска ли ви се да комбинирате шампанското с хайвер, може да отскочите до Бевърли Хилс, където в няколко мола може да посетите "caviar boutiques", машини заредени с кутийки хайвер на стойност от 50 до 500 долара, а също овкусена с трюфели сол и седефени чинийки за сервиране.

По непретенциозна е идеята на фермер от Нова Зенландия, който всекидневно доставя прясно мляко до няколко машини в града.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    18, 32, 04 Юни 2014, 18:32

    Предпочитам да се възползвам само от разхладителни напитки и кафе.

    !
  • Profile preview
    Нефертити
    21, 36, 03 Юни 2014, 21:36

    Всекидневната доставка на прясно мляко ми изглежда добра и разумна идея.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    bramasole
    20, 20, 03 Юни 2014, 20:20

    "Вече нищо не е такова, каквото е било, даже автоматите за храна и напитки."
    ++++
    Приятна за четене статия! :)))

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
    -1    +3

Реклама »