С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Виното на Мондиала символизира отборното начало

Бакхус
27 Юни 2014, 17:44
Share Tweet Pin it Share

Официалното вино, избрано от ФИФА за Световното първенство по футбол е направено от 11 вида грозде, всяко със специфична роля в общата бленда. Идеята е да се подчертае отборното начало , без което играта е невъзможна.

Нейва Мело, говорителка на винарна Лидио Караро, сподели пред Франс Прес, че предизвикателството да се произведе вино, което да насочи световното внимание към бразилското лозарство, е било голямо.

Винарната е разположена в южната част на страната в Рио Гранде дел Сул, главната винарска област на Бразилия. Faces е в трите разновидности: червено, бяло и розе и е направено от грозде, реколта 2013.

"Виното трябва да съумее да допадне и на местните и на чуждестранните дегустатори, на начинаещите, а също на опитните познавачи", каза още Мело.

Мерло и каберне играят ключова роля в блендата от 11 сорта - те са най-бързо разпознаваеми и са нещо като "нападателите" на червеното вино. В средната линия се разгръщат теролдего, турига насионал, темпранийо и пино ноар - те са отговорни да доставят до небцето ароматите на слива, виолетки и шоколад. В защита играят танат, небиоло, аликанте и анчелота, те придават структурата на блендата. И не на последно място - на вратата е поставен малбек, за да осигури завършеност и добър финиш.

Докато червеното вино символизира разнообразието на бразилците, бялото Faces представя тяхната жизнерадост, направено е от мускат, ризлинг и шардоне. Розето подчертава младежкия дух на страната и нейната виталност, то е смес от пино ноар, мерло и турига насионал.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 59, 27 Юни 2014, 22:59

    Това са измишльотини...

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    BarBQ
    20, 40, 27 Юни 2014, 20:40

    100 каси от това за победителя. :)

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    19, 23, 27 Юни 2014, 19:23

    Предпочитам да опитам червеното вино;)

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »