С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Национална кулинарна визитка в три съставки

Бакхус
07 Юли 2014, 12:38
Share Tweet Pin it Share

Необичайната идея да се представят кухните на 36 държави чрез три съставки е хрумнала на  Kit Stone, фирма за кухненско оборудване.

Разбира се, познаването на най-характерните съставки за дадена кулинарна традиция не могат да ни научат да приготвяме рецепти от съответния регион, но можем да се позабавляваме.

Всяка подобна идея, генерализираща и опростяваща сериозни въпроси, особено свързани с готвенето, търпи критика. И в този случай тя не закъсня. Представители на Франция заявиха, че босилекът далеч не е сред най-популярните и често употребявани съставки. Мащерката е далеч по-често предпочитана, а класическият bouquet garni на френското готвене, застъпен в класическите му рецепти, включва чесън, мащерка, магданоз, череп пипер и дафинов лист.

Друго възражение е свързано с испанската визитка - включваща зехтин, черен пипер и чесън. Според познавачите много по-застъпените съставки е пименто (не си и помисляйте да наречете червените люти чушки паприпка, когато говорите за испанска кухня), а също доматите.

Графиката няма как да се използва като надежден източник, по-скоро можем да отбележим колко близки или пък различни изглеждат различни култури, опре ли до характерни хранителни съставки.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    izabell
    13, 58, 09 Септември 2014, 13:58

    Магданоз и чер пипер не може да се подминат.

    ! Оценка
    -2

Реклама »