С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

За ползата от бирата

Бакхус
07 Юли 2014, 16:37
Share Tweet Pin it Share

Бирата като че ли не се нуждае от прекалена реклама, особено през лятото, особено покрай Световното. Оказва се обаче, че тя има редица положителни въздействия върху тялото и ума, пише "Вести".

Изданието цитира австрийският учен д-р Стефан Домениг, според когото в бирата се съдържат всички незаменими аминокиселини.
Бирата е богата и на калций, така че умерената й консумация може да заздрави минералната плътност на костите.

В същото време бирата е с много ниско съдържание на захар, високите нива на която могат да причинят диабет и затлъстяване. Докато един кен кока-кола съдържа седем чаени лъжички захар, а кутийка портокалов сок – шест, половин халба бира съдържа малко повече от една чаена лъжичка захар.

"В сравнение с безалкохолните напитки при бирата няма опасност кръвната ви захар да скочи. Бирата е 93% вода, така че е доста хидратираща напитка", казва диетологът д-р Катрин О'Съливан.

Всъщност дори умерената консумация на бира може да помогне да се предпазим от диабета. И въпреки заплахата от т.нар. "бирено коремче", проучване сред близо 2000 редовни пиячи на бира, направено от Лондонския университет, заключва, че е малко вероятно умерената консумация да се свързва с голямо наддаване на тегло.

Бирата се оказва и средство в борбата с Алцхаймер. Болестта е свързана с високи нива на алуминий, но бирата съдържа силиций, който може да компенсира пораженията, които той нанася.

За десерт - според проведено изследване хмелът в бирата има качества подобни на афродизиак. Фитоестрогенът от хмела и подобните на естроген съединения, които се съдържат в растителните храни, могат да помогнат срещу горещите вълни, ниското либидо и други симптоми, свързани с менопаузата.

Всичко е въпрос на мярка, разбира се, едва ли ще се възползвате от полезните свойства на питието, ако прекалявате с количествата.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    izabell
    22, 29, 08 Юли 2014, 22:29

    Бирата е незаменима напитка,особено за лятото:)

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    BarBQ
    19, 16, 07 Юли 2014, 19:16

    Отлична новина. :)

    ! Оценка
        +1

Реклама »