С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Растат онлайн продажбите на храна и напитки

Бакхус
09 Юли 2014, 14:39
Share Tweet Pin it Share

В глобален мащаб на онлайн-търговията в момента се падат 3,7% от продажбите на бързооборотни стоки като храни, напитки и козметика, пише Агро.бг. Специалисти смятат, че този дял ще нарасне до 5% през 2016 г., тъй като все повече вериги развиват сайтовете си и се ориентират към подобен вид продажби.

В момента най-големият онлайн търговец е Амазон Гросъри. Сред търговците има и български фирми, предлагащи родни стоки на сънародниците ни в чужбина.

Сайтовете за онлайн пазаруване се промотират чрез различни форми на абонамент и пазаруване на едро, което намалява крайната цена за потребителя.
Инвестициите в подходящо пакетиране, използването на социалните мрежи за реклама и създаването на гъвкави вериги за доставки допълнително ще ускорят развитието на онлайн търговията с храна, напитки и козметика.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    BarBQ
    20, 42, 09 Юли 2014, 20:42

    Скоро китайски ориз и пица с клика на айфона.

    !
  • Profile preview
    izabell
    18, 57, 09 Юли 2014, 18:57

    Все повече се доверяваме на мениджъра,в избора си за храна.Затова предварително е добре да знаем вкусовите му качества:)

    !

Реклама »