С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Добре дошли на село

Бакхус
10 Юли 2014, 17:38
Share Tweet Pin it Share

Любопитна инициатива - "Приеми ме на село" започва миналата година в село Новаковци, Габровско, предава Дарик радио.

Група доброволци "внучета под наем" гостуват на местни хора - баби и дядовци, също доброволци.  Макар и необичаен, проектът се оказва успешен. И други габровски села се включват в инициативата. В момента  се подготвя създаването на мрежа от приемни села в България.

"Идеята за доброволчеството, която е изключително важна част от тази инициатива, трябва да бъде популяризирана като елемент от гражданското ни възпитание и отношение към всичко, което се случва в ежедневието ни. Предизвикателство и към двете страни е за този кратък период да изградят доверие помежду си, което за жалост напоследък ни липсва в обществото. Това ще бъде и най-добрият резултат от този проект", подчерта кметът Таня Христова, цитирана от Gabrovo.news.

"Приеми ме на село" дава надежда за оживяване на обезлюдените български села и запознаване на младежите с традиции и елементи от бита, които постепенно се забравят и изчезват.

Във втория етап на проекта ще се включат селата Царева ливада, Байкал, Гумощник и Богатово и ще се организира и проведе заключително събитие за популяризиране на резултатите от проекта в град Габрово, с участието на всички села, приели деца и младежи през 2014 г.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    izabell
    21, 18, 10 Юли 2014, 21:18

    Проекта има един недостатък-приемници и гости ще се привържат един към друг и ще има много сълзи,в края на ваканцията.

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    BarBQ
    18, 53, 10 Юли 2014, 18:53

    Вече си представям някое цигане с такава тениска, уж дошло чрез инициативата и офейква с пенсиите на баба и дядо.

    ! Оценка
        +1

Реклама »