С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Tullamore D.E.W. отпразнува откриването на новата си дестилерия

Tullamore D.E.W.
24 Септември 2014, 16:01
Share Tweet Pin it Share

На 17 септември Tullamore D.E.W., второто най-популярно ирландско уиски в света, отпразнува откриването на новата си дестилерия на стойност 35 млн. евро в родния си град Тъламор в сърцето на Ирландия. С потичането на първите капки алкохол от казана под аплодисментите на стотиците поканени гости това ключово събитие отбеляза връщането на производството на уиски в града 60 години, след като първата дестилерия затваря врати.

"Това е истинско ново начало за Tullamore D.E.W. и ние вдигаме наздравица, за да отбележим отварянето на нова вълнуваща глава в нашата 185-годишна история",каза Глобалният бранддиректор на Tullamore D.E.W. Каспър МакРий. "Ирландското уиски е най-бързо развиващият се вид алкохол в света в момента и нашата дестилерия ще ни позволи да задоволим производствените си потребности през идните десетилетия". Дестилерията на Tullamore е първата нова дестилерия, построена на зелено в Ирландия от повече от 100 години и до днес е едно от най-вълнуващите постижения във възраждането на ирландското уиски.

Присъстваха гости от цял свят, както и Министъра на земеделието, храните и морските въпроси от ирландското правителство Саймън Ковъни, който се върна отново тук, за да открие съоръжението, след като беше направил първата копка за дестилерията преди 12 месеца.

За тържествата по откриването в Тъламор се върна също и Том МакКейб (84 г.), бивш работник на първата дестилерия, който сега живее в Ню Джърси, САЩ. Том е работил три години като дестилатор в оригиналната дестилерия, преди да имигрира в Америка, и днес той се събра отново с брат си Фергал и сестра си Уна – първият момент от 1952 г. насам, в който тримата са заедно в Тъламор. На събитието Том сподели истории и спомени с друг бивш дестилатор и коренен жител на Тъламор – Пади Лоубридж (90 г.).

За да отбележи възраждането на дестилерията, Tullamore D.E.W. пусна ограничена серия от 2014 бутилки Tullamore D.E.W. Celebratory Phoenix Single Batch, изключително изражение на гамата Tullamore D.E.W. Phoenix. Фениксът е много подходящ символ на Тъламор и Tullamore D.E.W. Той присъства в герба на града като почит към смелото му възстановяване, след като е бил почти изцяло унищожен от пожар заради опустошителна авария с балон с горещ въздух през 1785 г. и е символ на издръжливостта, оптимизма и напредъка – качества, които са допринесли за отварянето на дестилерията Tullamore.

Дестилерията Tullamore включва четири ръчно изработени казана, проектирани, така че да наподобяват оригиналните казани на старата дестилерия; шест ферментатора с вместимост 34 000 литра всеки и склад за 100 000 бъчви. Дестилерията Tullamore използва най-чистата природна ирландска вода от близките планини Слийв Блум и има капацитет да произвежда еквивалента на 1,5 млн. каси Tullamore D.E.W. годишно.


За да отбележи откриването на новата си дестилерия, Tullamore D.E.W. пусна празнична серия от 2014 бутилки Tullamore D.E.W. Celebratory Phoenix Single Batch. Тази ограничена серия се продава в избрани луксозни ирландски магазини.
Компанията организира и кампанията "Parting Glass" (Наздравица за ново начало), глобално онлайн проучване за най-добрите наздравици, отбелязващи началото на нови етапи в живота.
Кампанията е вдъхновена от награждавания късометражен филм "A Parting Glass", излязъл в края на 2013 г., с който Tullamore D.E.W. влезе в сърцата на почитателите по целия свят.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    izabell
    19, 10, 24 Септември 2014, 19:10

    Браво-о-о-о.Наздраве!

    ! Оценка
    -1

Реклама »