С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Загорка отбеляза 20 години в семейството на Heineken

Бакхус
09 Октомври 2014, 15:57
Share Tweet Pin it Share

Загорка отбеляза 20-годишнината си като част от групата на Heineken. Събитието се проведе в Зеления Склад на компанията в гр. Стара Загора – първата по рода си индустриална сграда в България и първата пасивна сграда за готова продукция в Heineken.

Специално за годишнината в България пристигнаха всички генерални мениджъри на Загорка, ръководили компанията в новата история на пивоварната. Това са Димитър Алексиев - управляващ директор за Централна Европа в Heineken, Ян Дерк ван Карнебеек - президент ЦИЕ и Главен Търговски Директор в Heineken, Рууд ван Ден Ейнден - старши директор продажби за Азия и Близкия Изток в Heineken и настоящият изпълнителен директор на Загорка АД Николай Младенов. Екипът на Загорка бе специално поздравен за юбилея от Н. Пр. Том ван Оорсхот – посланик на Кралство Холандия в България, както и от кметът на гр. Стара Загора - Живко Тодоров. "За 20-годишна, нашата компания се справя изключително успешно - 7 поредни години лидерство по приходи от продажби на пазара, сред 25-те най-рентабилни компании в България и една от 10-те най-ефективни пивоварни на Heineken в Централна и Източна Европа", сподели пред гостите Николай Младенов, и допълни: "Виждам компанията като основен двигател на развитието на бирената култура и като водещ пример за "зелено" мислене и устойчив бизнес".

Николай Младенов представи още обобщени данни за компанията през последните 20 години. От 1994 г. до момента Загорка е реализирала обем на продажби в размер на 25 млн. хектолитра. В резултат на успешната си търговска политика компанията отчита за периода и 1,6 млрд. лева приходи от продажби.
Общо инвестициите са над 260 млн. лева, от които 200 млн. за модернизацията на пивоварната. Успоредно с това, компанията е и водещ голям данъкоплатец с платен за периода данък печалба от над 28 млн. лева и внесен акциз на стойност 150 млн. лева.
Компанията е и лидер като атрактивен работодател, като за последните 20 години е платила над 60 млн. лева социални и здравни осигуровки.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    izabell
    20, 29, 09 Октомври 2014, 20:29

    Честито.След още толкова години пак да се поздравим:)

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    BarBQ
    18, 06, 09 Октомври 2014, 18:06

    Хубава бира. : )

    ! Оценка
        +1

Реклама »