С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Димо Димов, Pure

Бакхус
07 Ноември 2014, 12:26
Share Tweet Pin it Share

Димо Димов създава впечатление, че понятието класичност е кроено по него. 
Той е от поколението, което започва да гради кариера у нас в непоклатимите условия отпреди прехода, след което заминава да учи занаят в Европа. В неговия случай това е Франция с култа й към добрата храна, изобилието от качествени продукти, богатството на техниките, силата на традициите, но и казармения ред и дисциплина, които царят в кухнята. Той и хората от неговата генерация съзнават важността на чисто занаятчийския аспект в професията – нуждата да посветиш време, внимание, усилия и отдаденост.

Иначе е от хората, които предпочитат да говорят в множествено число. Споменаването на успехите е съпроводено от "ние". 
Смята, че силният екип е от ключово значение, и го доказва: работи с едни и същи хора почти десетилетие. 

 

Димо притежава така ценените от професионалните готвачи прецизност и педантичност (в състояние е да изброи какво точно е било сервирано предходния ден във всеки един от шестте ресторанта на веригата Pure, на която е собственик).

 

Същевременно има перспектива, знае къде се намира и къде иска да бъде, интересно му е и не спира да търси. Притежава едно особено самурайско спокойствие, което създава у събеседника усещане за сигурност и донякъде съжаление, че не е станал анестезиолог или мозъчен хирург.

БАКХУС 150 можете да намерите в специализираните вериги Inmedio и Relay, в CASAVINO, във веригите хипермаректи Кауфланд, Билла, Пикадили и Фантастико, както и в бензиностанции OMV. Списанието може да бъде купено и онлайн на bacchus.bg/150 или тук:

                                    Image and video hosting byTinyPic

Share Tweet Pin it Share

Реклама »