Под примамливото мото Fun, Food & Architecture у нас започна деветото издание на дните на Белгия.
Наред с бизнеса, изкуството и архитектурата, белгийският форум отново радва почитателите на изисканата кулинария на кралството. Специална артистична вечер с белгийски специалитети, приготвени и поднесени от професионалистите от ресторант "Таланти" в София (HRC Academy), ще отбележи 10-тия рожден ден на бизнес клуба.
Културната програма на форума започна с прожекция на неми филми от началото на 20-ти век, предоставени от белгийската кралска синематека. Музикалният акцент е концерт на саксофониста Стефан Мерсие, а специална изложба, посветена на саксофона, ще ни припомни за неговия откривател, белгиеца Адолф Сакс, във връзка с 200-тата годишнина от рождението му.
Всяка вечер до 16 ноември пък ресторант "Сезони" в хотел "Хилтън София" e арена на отбрани белгийски ястия.
Актуалният каталог на Мишлен за Белгия и Люксембург затвърди високата репутация на Фландрия, която от години стои стабилно на европейската кулинарна карта. Белгия, родината на пържените картофи, които англичаните малко неточно наричат french fries, защитава гастрономическото си реноме с цели 101 звезди от прочутия каталог, а Брюксел има 18 отличени със звезди ресторанта, с което изпреварва Берлин, Рим и Милано.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
22, 12, 12 Ноември 2014, 22:12
Изглежда приятно и вкусно:-)
-1
13, 20, 12 Ноември 2014, 13:20
Миди и картофки, вкуснооо. :))
+1
Най-четени статии // за Април
Реклама »