С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Станете част от посрещането на младото божоле

Бакхус
20 Ноември 2014, 15:31
Share Tweet Pin it Share

Отново е третият четвъртък на ноември. За някои това е Ден без тютюнев дим, за други - международен ден на философията. По-голямата част от глобалното село  обаче празнува отварянето на новото божоле. За да се присъединим към повода трябва само да се съберем с близки хора и да да отдадем заслуженото на празника на приятелството между човека и виното.
И тази година изборът е основно между продукцията на Жозеф Друен и на Жорж Дюбоф.

Beaujolais Nouveau 2014 Joseph Drouhin идва от сърцето на Бургундия. Ден преди официалната премиера стана ясно, че от избата Жозеф Друен са направили най-доброто бургундско младо вино според Lyon-Beaujolais Nouveau Trophy, конкурс за млади вина, организиран от Съюза на енолозите на Франция. Той избира най-добрите вина Божоле и Божоле Вилаж.
Ето я и личната анотация за реколта 2014 на наследника на фамилията Фредерик Друен: Тази година цветовете са по-ярки и по-ярки в чашата с Божоле Нуво. Виното показва много приятен и атрактивен аромат на малина, черна череша и намек за ликорис. Виното е загладено, добре балансирано и много плодово."

Ако пък 2014 не е вашата година, Жорж Дюбоф ви е приготвил Божоле Нуво Жорж Дюбоф 2012  с красив рубинено червен цвят. Притежава приятен аромат на свежо грозде и малки сочни червени плодове. Съчетайте го с паста или дори плато наденички.
Дюбоф е най-големият производител в региона Божоле, и често бива наричан Кралят на Божолето, заради огромното влияние върху пазара и заради агресивният му международен маркетингов подход. Неговият стил е по-жив и по-плодов в сравнение с божолетата на други имена.

Santé! - това е думата, която търсите!

Share Tweet Pin it Share

Реклама »