С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Fair for Life сертификат за "Винекс Славянци"

Бакхус
09 Декември 2014, 16:20
Share Tweet Pin it Share

"Винекс Славянци" е първият винопроизводител в България, сертифициран по програма  Fair for Life – Social & Fair Tradeот швейцарската компания "IMO" (Институт за маркетекология ).
С това компанията гарантира, че правата на работниците и служителите  се спазват през всички етапи на производство и че осигурява достойни, справедливи и безопасни условия на труд.

"Винекс Славянци" има дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Дружеството се старае да насърчава етичното потребление чрез приемане на Fair Trade програми, гарантиращи на потребителите, че покупката им допринася за справедливото икономическо и социално развитие, особено за развитието на обществото, обучения, инфраструктура и проекти за опазване на околната среда, казват от избата.
И добавят, че компанията изповядва философията, че никой по веригата на доставка - от производителите до потребителите - не бива да е ощетен. За работниците, това означава, че  се третират с достойнство и уважение, с платени  заплати, имат сигурност и безопасност на работното място и се спазват човешките им права. Те от своя страна да осигуряват добър живот за своите семейства, което въздейства положително върху обществото, в което живеят.

Сертификатът Fair for Life се издава от независима компания след проверка от независими одитори за социалната отговорност, справедливата търговия и мерките за опазването на околната среда на сертифициращата се компания.

"Винекс Славянци" се намира в Сунгурларска долина , част от Подбалкански лозарски район "Розовата долина". Районът е полупланински, хълмист с надморска височина от 180 до 220 м. Годишната сума на валежите е около 570 л/м2. Зимата е мека, а лятото топло, с постоянна влажност на въздуха през цялата година, дължащо се на близостта на долината до Черно море и Стара планина.
През зимата температурите рядко падат под 0°С. Почвите са леки, песъчливо-глинести, канелено-горски, със сравнително ниско почвено плодородие. Тези условия са благоприятни за производство на качествено грозде и вино.
Лозовите масиви на избата са около 7.000 дка и са разположени по южните склонове на хълмовете в долината. 

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    19, 58, 11 Януари 2015, 19:58

    Винцето им го бива...

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !
  • Profile preview
    izabell
    17, 35, 10 Декември 2014, 17:35

    Браво!

    ! Оценка
    -1

Реклама »