С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Винтастично включване

Росица Илиева
06 Март 2015, 19:08
Share Tweet Pin it Share

Новините от 23-тото издание на "Винария", напук на обявената като най-лоша за реколтата на грозде и вино-производството от последните трийсет насам 2014 година, са фантастични.

Председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев съобщи, че голяма част от българските производители на биовино са започнали процеса по сертификация и се надява, че до две-три години 50% от производството на екологично чисто вино у нас ще бъде признато съвсем официално и на документи.

"Над 150 са златните отличия от международни конкурси на български винопроизводители само през миналата година", подчертава и шефът на Изпълнителната агенция по лозята и виното инж. Красимир Коев. Той също е обнадежден от винопроизводството в страната, което "активно се модернизира" и смята че "винената култура на българина се увеличава". Въпреки силната конкуренция в бранша, по думите му през 2014 г. се е увеличил износът на българско вино за Китай и САЩ. В Азия са експортирани над пет милиона литра, а в Америка - един милион. В същото време на местна почва сме реализирали около сто милиона литра вино като 4% от тях са вносни, а останалите - произведени в България.

"Винария" продължава до 8 март в рамките на "Международен панаир Пловдив"(www.fair.bg) и в компанията на рекорден брой изложения, които обединяват агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия - "Агра", "Апи - България", "Фудтех", "БиоАгра", "Хорека - Пловдив" и "Вкусове от Италия".

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, конкурс, Пловдив
Коментар
  • Profile preview
    Deputat 241
    10, 27, 13 Март 2015, 10:27

    А на европейския пазар няма български вина...

    “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    16, 29, 07 Март 2015, 16:29

    Винопроизводствот у нас има традиции, но последните години придоби нова популярност. Браво!

    ! Оценка
    -1

Реклама »