С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Лятото на тяхното недоволство

Марина Караконова
28 Юли 2015, 15:42
Share Tweet Pin it Share

Вече е сигурно: Ню Йорк ще се раздели с една от легендите си, ресторант Four Seasons. Това обяви новият собственик, роденият в Германия бизнесмен със световна  империя в недвижимите имоти, Аби Роузън. Новият ресторант ще носи друго име, засега неизвестно.
Отвореният през 1959 г. на източна 53-а улица ресторант "Четири сезона" е една от емблемите на Манхатън, затова мнозинството нюйоркчани приемат промяната с горчивина и носталгия. "Не си спомням нищичко от храната, но никога няма да забравя хората, които срещах тук по време на обядите си - Бил Клинтън, Марта Стюарт, Сара Джесика Паркър, както и невероятното пространство", казва една от редовните посетителки на заведението пред NYT.Повече от половин век да се храниш във Four Seasons означава да имаш привилегията да си на място, превърнало се в златен стандарт в ресторантския дизайн. Там е знаменитата завеса Le Tricorne, нарисувана от Пабло Пикасо през 1919 г. Всъщност, платното вече не е там - преместено е на съхранение в Historical Society на Ню Йорк по желание на самия Роузън. Още през 70-те и 80-те години, редовни клиенти на Four Seasons стават световноизвестни личности. Джаки Кенеди го нарича "катедралата". Това е любимият ресторант на Хенри Кисинджър, Том Форд, Ана Уинтур, Уорън Бъфет, който винаги е бил символ на властта и елегантността на Манхатън.Ресторант Four Seasons се намира в 38-етажната Seagram Building, строена по проект на Лудвиг ван дер Рое. Аби Роузън купи сградата през 2000 г. И още тогава стана ясно, че ще наложи по-радикални промени. Съвсем очаквано, Роузън срещна жестока съпротива, далеч не само от традиционалистите, но засега битките му са по-скоро успешни. На пресконференция миналата седмица той обясни, че ресторантът не е музей, а нещо, което трябва да се развива. Той обяви, че вече има сделка с екипа зад суперуспешните Carbone, Dirty French и Santina. Това са готвачите Марио Карбон, Рич Ториси и бизнес партньорът им Джеф Залазник. Всичките са около 30 годишни и сега поемат отговорност за новия ресторант в Seagram Building.

Договорът за наем на Four Seasons изтича през юли догодина. Собствениците Джулиан Николини и Алекс фон Бидер вече търсят нов дом за ресторанта-легенда.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »