С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бруклин ще си има музей на храната и виното

Марина Караконова
24 Септември 2015, 02:13
Share Tweet Pin it Share

В началото музеят е бил мечта на готвача Дейв Арнолд, завеждал дълги години отдела за кулинарни технологии към Френския кулинарен институт. После се превръща в мощна кампания в Kickstarter. 

Сега вече е официално: след повече от десет години, мечтата намира и свой дом в Бруклин. Резултатът - на 28 октомври ще отвори врати Museum of Food and Drink (MOFAD). 

В този музей няма само да се гледа и пипа. Ще може да се помирише, опита и изяде. Заради динамиката си той ще действа повече като лаборатория, отколкото като музей. "Храната е култура и музеят ще ви покаже защо", така описва мисията си новата институция на своя сайт. Изложбите ще покриват темата "ядене и пиене" в широк спектър - от гледна точка на науката и технологиите до тази на кулинарната история и антропология. Примери: как кафето се превръща от непознато растение в Етиопия в глобален сутрешен ритуал, каква е социоикономическата роля на уличната храна, как откриването на лютите чушки променя кухните в Азия, Африка и Европа.

Първата изложба ще се казва Flavor: Making it and Faking It  и ще хвърли светлина върху индустрията на вкусовете и ароматите.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Бруклин, вино, музей, храна

Реклама »