С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Стек от карфиол с доматен сос

Рене Йошида
02 Декември 2015, 12:08
Share Tweet Pin it Share

За мен ноември се превърна в декември и дори не разбрах как. Нямам време да си вляза в кухнята, но не се оплаквам, защото съм захванала проект, който ми е много на сърце и като придобие форма, ще го споделя първо с вас. Притисната от времето и постите, избрах да ви покажа нещо лесно за приготвяне. Стек от карфиол.

Нашия ще приготвим с доматен сос, подправки, билки и с голям кеф, както винаги. Това ще е и кръщенето на любимите ми домати от градината на моите родители, които вече са по бурканите. Хайде, сега бързо към рецептата!

Стек от карфиол с доматен сос

Продукти за 4 порции:

Карфиол - 1 глава, сравнително голяма

Стерилизирани домати - 500 мл

Лайм - 1 бр.

Кориандър зърна и кимион зърна - по щипка

Червен лук - 1 глава

Чесън - 2 скилидки

Босилек - листата на 2 стръка

Режете карфиола през средата и почиствате от листата. След това нарязвате на стекове, филии кой както иска да ги нарича, но да са по 5 см широки. Минаваме кориандъра и кимиона през горещ и сух тиган, след което ги стриваме и със тях, сол и зехтин, овалваме карфиола много внимателно, за да запазим целостта на стека. Фурната загряваме до 220 градуса и печем, докато стековете станат златисти. През това време нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме. Добавяме доматите и оставяме сосът тихо да си бърбори, докато стане гъст. Нарязваме остатъците от карфиола на ситно,,добавяме босилека (може и маслини) към тях, овкусяваме със сока от лайм и започваме да сглобяваме. Доматен сос, стекът от карфиол и завършваме с остатъците. Ако не сте от смирените постещи, смело поръсете и с пармезан.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  карфиол, стек

Реклама »