С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Wine&Spirit Academy Bulgariа отваря врати

Ани Коджаиванова
11 Януари 2016, 11:50
Share Tweet Pin it Share

Светът на виното в България се развива с бързи темпове по отношение на производството, с по-бавни що се отнася до консумацията и сравнително плахи, ако говорим за формирането на винена култура. Ако нещо обаче наистина липсваше в страната във винен контекст, то това е качествено образование. Разбира се, добри курсове, обучения и семинари има, но винените професионалисти и ентусиасти, които имаха нужда от сетовнопризната диплома, трябваше да я потърсят в чужбина. 

Досега. Защото България вече си има първата винена академия - Wine and Spirit Academy Bulgaria, която е официално сертифицирана и одобрена от световно признатата институция Wine and Spirit Education Trust (WSET) в Лондон.

WSET e институция във винения свят. Тя функционира в над 60 държави, като само през 2014 г. над 61,000 студенти са завършили различни курсове. Образователният тръст провежда семинари на най-високо ниво за професионалисти от винената индустрия още от 1969 г., а от известно време вече е отворил врати и за всички винени ентусиасти.  WSET оперира чрез мрежа от сертифицирани и одобрени лектори или Approved Programme Providers (APP), като над хиляда от тях организират ежедневно WSET курсове по целия свят.

Тримата инициатори и лектори на WSAB в България са Александър Скорчев, Едуард Куриян и Димитър Николов. И тримата притежават повече от 10 години опит във винения бранш. И тримата притежават WSET Advanced Level и продължават да учат за WSET Diploma Level. И тримата искат да повишат виненото образование и култура в България по-бързо, а виното е тяхната страст и работа. 

За най-нетърпеливитите: първият курс на Wine & Spirits Academy Bulgaria стартира на 30 Януари 2016 - WSET Level 1 Award in Wines. Той е добра отправна точка за изучаване на стиловете вино, правилното им съхранение и сервиране, както и съчетаването им с храна. Подробности за курсовете и възможностите на WSAB, както и контакти можете да намерите тук

Share Tweet Pin it Share

Реклама »