С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Какво, къде, кога

Марина Караконова
03 Февруари 2016, 18:48
Share Tweet Pin it Share

11 – 14 февруари

Международен гастрономически фестивал, Истанбул  

25 000 души се очаква да са гостите през тази година на фестивала, ще участват 200 готвачи от 25 държави. Състезанията се провежда в 70 различни категории: от "3D торта" до "пица" и "риба". Събитието е под патронажа на World Association of Chefs Societies (WACS) и е от тези, които дават обяснение защо Истанбул е кулинарната столица на Балканите.

http://www.istanbulgastronomyfestival.com/en/


 
13 февруари – 2 март

Fête du Citron, Ментон

Един от най-зрелищните фестивали, може да бъде сравнен с испанската Томатина. Организира се всяка година в Ментон, на Лазурния бряг, познат вече като "Cité des Citrons". Правят се гигантски скулптури и градини от всякакви цитруси. Още от 15 век Ментон е един от най-големите производители на лимони. През 1929 г. един хотелиер решава да организира изложба на цветя и цитруси. Става толкова популярна, че прераства във Fête du Citron. Средно за един фестивал се изразходват 145 тона цитруси.

 http://www.fete-du-citron.com/?lang=en

 

21 февруари

Ден на ресторанта, Хелзинки

Представете си ресторант, който сервира храната си в стаята или в двора ви, а десертът е оставен на прозореца. Идеята е ясна: на този ден всеки отваря свой ресторант. Ресторантите буквално излизат на улицата. Денят започва да се празнува през 2011 г. Благодарение най-вече на социалните медии събитието започва да се празнува и в Исландия, Сингапур, Йерусалим, Познан, Лисабон.  

http://www.restaurantday.org/en/ 

 
 
11 – 14 февруари

Taste of Paris

През тези четири дни Grand Palais се превръща в храм на гастрономията. Taste Festivals започват в Лондон през 2004 г. и вече са институция. Очаквайте среща с 18 готвачи от Париж, както и 18 временни ресторанта, където може да опитате хапка от най-известните им ястия. Това ще е съпроводено от семинари, дискусии, кулинарни курсове.

http://paris.tastefestivals.com/en-gb/


 
13 – 15 февруари

Salon Du Chocolat Milan 2016

"Салонът" се провежда за първи път преди 20 години в Париж, и оттогава пътува в различни точки на света. Задължителното място за всеки, който има специална връзка с шоколада. Дори само да го обича. 

http://www.salonduchocolat.it/eng/2015/>

Share Tweet Pin it Share

Реклама »