С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

За пържола натиснете 1

Бакхус
15 Февруари 2016, 13:15
Share Tweet Pin it Share

Ако сте в Париж, и внезапно ви се прияде месо, което да си сготвите сами, проблемът е решен. Още по-важно - по всяко време на денонощието. Първият автомат за месо във френската столица е инсталиран пред месарница в бохемския 11 район. Това е петият месомат за страната.  

"Автоматът предлага различни наши продукти, които приготвяме и вакуумираме сами", казва за The Telegraph Флоранс Пузол, собственик на баската месарница L’Ami Txulette. "Искахме да предложим улеснение за клиентите си, когато магазинът е затворен."

Два свински котлета струват 5 евро. Пазаруването става с пари в брой или кредитна карта. Предлагат се още телешко карпачо, пилета, яйца.

Автоматът се вписва в тенденцията за неограничен достъп (денонощно, и през уикенда) до максимално пресни продукти.

Първият хранителен автомат в Париж се появява през 2011 г. и е за багети. Бизнесът се оказва успешен, и след него се появяват стотици подобни в цялата страна.

Една подобна машина струва около 10 000 евро. В нея се поддържат необходимите температура и влажност.

Ето и две гледни точки към идеята: едната е на 26-годишен мъж, който казва, че в началото му се е сторило странно. Но след това си дал сметка, че вероятно може да се окаже много полезна, ако си работил до късно, и си мечтаеш за един хубав стек, като се върнеш вкъщи. Пенсионерка не е съгласна: "Къде е личният контакт с продавача, и какво ще стане, ако хладилната система се развали?"

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  автомат, багета, месо, Париж

Реклама »