С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

JamON JamOFF

Марина Караконова
24 Март 2016, 03:15
Share Tweet Pin it Share

Едни обичаме Барселона и заради месата и хамона й. От днес други ще я заобичат, заради тяхната липса. Барселона се самообяви за "град-приятел на вегетарианците и вегатарианската култура". Това става след официално предложение на една от левите партии в общината, съобщи El Mundo.

Титлата "ветгетариански град" включва и няколко конкретни стъпки: общинските власти се ангажират с издаване на вегетариански гид на Барселона и ще отворят нови места в града, обозначени като BCNvegPoint – специално за вегетарианци. Тръгва и кампанията "Безмесен понеделник". Автор на тази кампания, чиято цел е да накара хората да не ядат месо поне един ден в седмицата, е Пол Макартни, подкрепен от дъщерите му Мери и Стела.

Хавиер Мулерас от Народната партия, която се въздържа при гласуването, каза, че няма нищо против идеята, стига да няма "наказани" други храни. "Вегетарианството по никакъв начин това не трябва да се превръща в задължение", смята Мулерас.

https://twitter.com/hashtag/BCNVegFriendly?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вегетарианство, пазар, хамон

Реклама »