С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Satisfaction

Ивайло Харалампиев, Мадрид
09 Май 2016, 19:56
Share Tweet Pin it Share

За място на партито след първия концерт от легендарното си турне Tequila Sunrise в Сан Франсиско през 1972 г. изгряващата рок група "Ролинг Стоунс" избира бар Trident, откъдето са минавали и много други известни музиканти. Те си поръчват коктейл "Маргарита", но барманът Боби Лозоф им предлага да опитат Tequila Sunrise. Семплият коктейл /една част текила Jose Cuervo, две части портокалов сок и чаена лъжица гренадин/ се превръща в любимата им напитка.
Музикантите и техните гости изпиват хиляди коктейли по време на турнето от 48 концерта в 32 града. Купоните никога не стихват, благодарение до голяма степен на постоянната доставка на основаната през 1759 г. в Мексико фабрика за текила. Над 250 години и десет поколения по-късно те продължават да се занимават с отглеждането на агаве в Мексико, от което произвеждат алкохолната напитка.

Издадената наскоро книга "Breaking Stones. 1963-1965. A Band on the brink of superstardom" с фотографии на Тери О'Нийл и Геред Манковиц проследява визуално началото на продължаващия и до днес феномен "Ролинг Стоунс".
Mondo Galeria в Мадрид показва до 30 май едноименна изложба с тридесет фотографии. Производителите на текилата Jose Cuervo пускат и ограничен тираж бутилки, вдъхновени от рок легендите. Според оранизаторите до голяма степен изложбата представлява и "неразказаната връзка между текилата и турнето".



"И до днес поддържам връзка с Ролинг Стоунс с изключение на Мик Джагър", казва за "Бакхус" известният фотограф Тери О'Нийл на откриването на изложбата. Според него, докато другите музиканти винаги са искали просто да правят музика и да се забавляват, Джагър превръща групата в машина за правене на пари.

Тери О'Нийл, който тогава също е музикант, слуша все още съвсем неизвестните "Ролинг Стоунс" в лондонски бар в петък вечер. Когато получава поръчка да ги снима, той е 25-годишен. В над 50-годишната си кариера той е снимал и "Бийтълс" като начинаеща група. О'Нийл снима също Марлене Дитрих по време на последния й концерт в Европа. Както и Роми Шнайдер два месеца преди смъртта й. За най-голям късмет в професионалния си живота смята възможността да снима Франк Синатра в продължение на тридесет години. А връзката му с "Ролинг Стоунс" и "Бийтълс" го превръща в откривател на нови таланти. Вероятно най-известният от тях е, Елтън Джон, с когото работи над четири десетилетия. Днес смятаният за един от най-добрите британски фотографи вече не обича да снима. Светът на музиката, киното, модата и звездите е много по-различен от този, който познава. Последното му голямо откритие е Ейми Уайнхаус.

Рецепти на Tequila Sunrise и други вдъхновени от "Ролинг Стоунс" коктейли на www.cuervo.com/cocktail-recipes/
mondogaleria.com

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Tequila sunrise, текила, турне
1 Коментар
  • Profile preview
    Алф
    07, 47, 15 Май 2016, 07:47

    Голяма история, няма що.

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.

    !

Реклама »