С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Изпий ме

Бакхус
24 Май 2016, 23:04
Share Tweet Pin it Share

За първи път от 15 години в световен мащаб консумацията на алкохол е паднала. Единственото изключение идва от САЩ.
Спадът е малък - с 0.7%, сочат данните на Euromonitor International. Но той е засечен за първи път от 2001 г., когато започва проследяването на данните за глобалните продажби на алкохол.

Анализът им сочи, че причината за този резултат са чисто икономически. Резултатът е повлиян особено от големи пазари, каквито са Китай и Бразилия. Неустойчивият икономически климат в Китай е довел до два милиарда литра по-малко изпит алкохол, а в Бразилия – до половин милиард.

В САЩ картината е различна: през 2015 г. американците са купили 33.8 милиарда литра алкохол, а през 2014 - 33.1 милиарда. Обяснението е в силната икономика и в огромната популярност на занаятчийските бири.
Като цяло, по-избирателните консуматори са започнали да се интересуват от по-интересни питиета, като засега са изоставили традиционните водка и ром, които са за сметка на покачилите се текила, мецкал (традиционна мексиканска напитка), и коняк.

Share Tweet Pin it Share

Подобни теми

1 Коментар
  • Profile preview
    Jessika
    02, 52, 26 Май 2016, 02:52

    Предполагам, че и ние сме като американците.

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”

    !

Реклама »