С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Младият Papa Beer

Ани Коджаиванова, Бургас
28 Декември 2016, 12:46
Share Tweet Pin it Share

Лято, море, студена биричка...
Тези асоциации неотменно хрумват на човек, когато си помисли за Бургас. Градът винаги е имал вкус за добрата бира и макар емблематичното Бургаско отдавна вече да няма нищо общо с него, място за носталгия няма.
Времето е различно, духът му също, а ако ги затворим в бутилка и ги подредим на етажерки, получаваме Papa Beer - първият бургаски специализиран магазин за крафт бири с тейстинг стая, което пък го превръща в нещо като бирен бар.

Селекцията показва, че собственикът Калоян Коев е не просто любител, а любител със сериозни познания. Етикетите са около двеста. Част от тях са традиционните английски ейлове, германски и чешки лагери в повече от прилично разнообразие. В категорията крафт, разбира се, има доста добър избор от задължителните белгийски трапистки бири - Ла Трап, Шиме, Вестмале, Орвал и др., както и други популярни белгийски крафт имена като Дювел. Феновете ще забележат и доволно добър избор от творенията на великия MIkkeler, както и сериозни производители от САЩ - като Flyng Dog, Rogue, Anchor Brewing Company, Sierra Nevada, Edge. Много интересни са и естонците от Pohjala с разкошните си свежи етикети, а до тях като противовес - холандската Maximus в мрачна стилистика.

Разбира се, почетно винимание е обърнато на българската крафт бира. Нито един бранд не е пропуснат - "Айляк", "Ах!", "Блек пайн", "Бял щърк", "Диво пиво", "Ромбус" и "Гларус", като няколко разновидности от последната се предлага наливна, включително за вкъщи.

Пространството е много семпло, но модерно и комфортно, с авторския отпечатък на графити бандата ME Click по стените, така че дегустационната зала с няколко ниски и високи маси за отрицателно време се превърна в предпочитания бирен бар на Бургас. Още повече че собствениците се стараят да предлагат изстудени почти всички бири от наличната селекция, така че да могат да бъдат изпити с удоволствие на място до 22 часа вечерта.

Хората зад Papa Beer обаче явно знаят, че в този бизнес единствено разнообразие и приятна обстановка не са достатъчни. Нужна е и образована и любопитна публика. За това и Papa Beer функционира и като бирен клуб - Beer Bastards, който всяка седмица организира дегустации и обучения.
Нещо повече - магазинът е разположен на централната уличка "Милин камък" 1, а срещу него се намира и младата местна микропивоварна със собствена бирария "Веритас". Така може да се каже, че градът започва да заформя своя мини бирен квартал.

"Ние изградихме този дом на крафт бирата, водени от мечтата си един ден да ходим на работа с бира в ръка и всичките ни клиенти да ни бъдат приятели и да ни казват "Наздраве"!", твърдят собствениците във фейсбук страницата на Papa Beer. Пожелаваме им от сърце мечтата им бързо да стане реалност.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  бира, Бургас, крафт бира, място

Реклама »