Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Новини

Street food, ама друг път

Марина Караконова
19 Април 2017, 09:07
Share Tweet Pin it Share

Властите в Тайланд започват да "разчистват" тротоарите в Банкок от уличните търговци на храна. Според в. "Гардиън" общината в Банкок е издала заповед за забрана на сергиите с храна в града. Заповедта трябва да бъде изпълнена до края на годината. Целта е да се въведе "ред и хигиена" и "да се върнат тротоарите на пешеходците".

"Разчистването" вече е в ход в някои райони, като централния Сиан. Уличната храна винаги е била в сърцевината на живота в Банкок. Над 20 000 търговци се намират в 50-те района на града, и предлагат храна от сутрин до ранни зори. Това е една от най-големите притегателни точки и за туристите. Все още не е ясно дали някои търговци няма да бъдат оставени - например тези с подвижни сергии и тези, които са встрани от тротоарите.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  улична храна, храна
1 Коментар
 • Profile preview
  MyTwoCents
  16, 33, 19 Април 2017, 16:33

  Малко изненадващо решение. Мислех си, че уличната храна е дълбоко вкоренена в живота на Бангкок. В този град почти никой не готви вкъщи. Много хора дори нямат кухня, където живеят и разчитат само на уличната храна. Тя пък от своя страна е много евтина и за да е такава се предлага в съответните улични условия.

  Не съм имал никакъв проблем с консумацията. В крайна сметка всичко, което предлага една такава сергийка се изконсумира в рамките на няколко часа и се приготвя/сготвя на момента и не практика никога не залежава нищо.

  Проблем може [...]

  Read the full comment да имат само британските туроператори, които са ненормални на тема Health&Safety, но то е продукт на съдебната им система, която поддържа безумните оплаквания на туристите им.

  @)----,--'--

  ! Оценка
      +1

Реклама »