С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Малките големи в българското вино

Бакхус
25 Април 2017, 10:32
Share Tweet Pin it Share

Първият Пролетен базар на виното EnjoyWine 2017, който се проведе на 22 и 23 април, беше една прекрасна възможност за всеки да се докосне до едно ново лице на българското вино. В ресторант "България" организаторите от Enjoywine бяха събрали главно малки семейни изби с лимитирани серии вина, които показват новите тенденции и нагласи във винения сектор.

Събитието постави интересен фокус върху местните български сортове. В програмата имаше специалната презентация, която целеше да популяризира и да покаже на гостите значителния потенциал на българските сортове. Бяха предложени и разнообразни стилове вина от местни сортове като например оранжево вино от Димят на изба Карабунар, розе от Маруд и Рубин на изба Драгомир, розе от Рубин на Вила Юстина, Мавруд от долината на река Струма на Вила Мелник, интересни купажни вина като White Cuvee Barrel Fermented на Марян или пък новата реколта на Монограм на Вила Юстина.

На двата етажа на ресторанта имаше събрани общо 22 изби: "Загрей", "Вила Мелник", "Вила Винифера", "Трастена", "Малката звезда", "Присое", "Марян", "Братанови", "Сала естейт", "Рупел", "Орбелус", "Вила Юстина", "Шато Копса", "Орбелия", "Карабунар", "Драгомир", "Старо Оряхово", "Манастира", "Боровица", "Нисово", "Виа Верде", както и един чуждестранен "гост" в лицето на испанското вино Gik Live.

"Щастливи сме, че нашият първи опит да покажем новото лице на българското вино се оказа толкова успешен. Това е доказателство, че потребителите имат нужда от подобен тип директен контакт с винопроизводителите. Виното е особен продукт, в него има много творчество и никой не може да изрази по-добре от самите автори емоцията, свързана с целия процес по създаването му", коментира Ева Димитрова, управител на "Джоди Трейд" ООД - компанията, която развива винения проект EnjoyWine.

Равносметката, която от Enjoywine правят е, че на пазара има все по-интересни български вина с качество на световно равнище и се наблюдава нарастващ потребителски интерес. Поредното доказателство, че виненият сектор е в период на динамичен растеж.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »