С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Какво, къде, кога (октомври)

Бакхус
09 Октомври 2017, 16:21
Share Tweet Pin it Share

Fiera del Tartufo
Алба
8 октомври - 26 ноември

Фестивалът, посветен на белия трюфел започна преди дни и ще продължи до 26 ноември. Ще се проведе за 87-ми път. Алба е столицата на белия трюфел, затова почита местния си деликатес с концерти, пазари, панаири, състезания, изложения, аукциони, и най-вече с ядене. Изключително преживяване далеч не само за небцето.

http://www.fieradeltartufo.org/2017/en/
Кремона
18 - 26 ноември


Красивият ломбардийски град е дом не само на най-хубавите цигулки, но и на най-сладкия фестивал. Буквално. Известният специалитет от нуга се празнува като в града си дават среща производителите му от Италия и света. Покрай нея се провеждат над 250 събития, включително възстановка на сватбата между Франческо Сфорца и Бианка Мария Висконти. Започва още следобед с ренесансова процесия из целия град на шутове, огнегълтачи, рицари и дами, и завършва вечерта със самата сватба, за която се вярва, че е дала началото на сладкиша.

http://www.festadeltorrone.com/2017/
19 - 22 октомври
Дубровник

Събитието се организира от Туристическия борд на Дубровник за четвърта година, и браво на него. През тези дни практически е ангажиран целият град - хотели, ресторанти и барове. Добър момент да се опитат местните специалитети и вина. Тази година виненият фокус са вината от остров Крък, а биреният - на първата и единствена пивоварна в Дубровник. Кулминацията е Dubrovačka trpeza, или масата, опъната по цялото протежение на цялата главна улица на града.

http://www.tzdubrovnik.hr/lang/13/user_files/admin/Brosura%202017.pdf



Пазарен ден в Герника
30 октомври
Герника
Това е един от най-популярните гастро фестивали на Испания. Провежда се всеки последен понеделник на октомври в историческия център на Герника.
Звездите тук са "baserritarras" - местните фермери и продуктите им. Рано сутрин заемат местата си на 900-те щанда, пръснати из улиците. През цялото време протичат състезания в различни категории - плодове, зеленчуци, мед, сирена, вина В ранния следобед се връчват наградите, и въпреки че официално пазарният ден приключва в 2, празнуването продължава до среднощ.

ttps://tourism.euskadi.eus/en/agenda/gernika-lumo-market/aa30-12375/en/

International Sherry Week
6 - 12 ноември
цял свят

Ще се проведе за четвърти път и ще почете едни от най-специалните вина - шерито /хереса/. Досега се е провеждал в тридесетина държави - от Испания до Австралия, и от Русия до Мексико. Събитията са най-разнообразни - от задължителните дегустации, лекции и презентации до музика и филми. Освен ресторантите и баровете, активно се включват и социалните мрежи, като например он-лайн дегустациите по Twitter.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  трюфел

Реклама »