С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Финален етап на кулинарния конкурс "Аз готвя най-добре"

Бакхус
15 Май 2018, 13:53
Share Tweet Pin it Share

11 са финалистите в кулинарното състезание "Аз готвя най-добре", организирано от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование. След онлайн гласуване в социалнте мрежи ще бъде връчена наградата Наградата на публиката и ще бъде избран дванадесетия финалист в конкурса. Гласувнето се провежда във Фейсбук и ЮТуб-каналите на проекта и академията до 25 май.

Гласуване в YouTube –канала на ДОМИНО
Гласуване във Фейсбук-страницата на ДОМИНО

20 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник и Сандански изпратиха интересни и оригинални видео клипове на тема "Вкусно, здравословно и красиво".

Жури в състав Петя Евтимова - ръководител на ДОМИНО, Деляна Монева - директор на HRC Академия, Виктор Светославов – шеф-инструктор в Академията и Илиан Илиев - преподавател по кулинарна фотография и дизайн избра единадесетте финалисти. Вижте имената им на сайта на проекта ДОМИНО.

Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима млади в конкурса "Аз готвя най-добре".

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

За HRC Кулинарна Академия

Обучението в Кулинарна академия HRC гарантира успешна кариера в кулинарната индустрия и ресторантьорството. Като водещо професионално училище по ресторантьорство в региона, Академията предлага обучения на английски език, провеждани от екип опитни чуждестранни и български преподаватели. Единствена по рода си в България учебна база - над 1000 кв.м учебни кухни, лаборатории и демонстрационни съоръжения, оборудвани с най-съвременни уреди и пособия - предназначени не само за бъдещи професионалисти, но и за ентусиасти в сферата на кулинарията и напитките. Училището организира платени стажове в най-добрите хотели и ресторанти в Европа и САЩ, и предоставя чудесни възможности за кариерно развитие в ресторантьорството по целия свят. Дипломите на HRC Академията са признати от ACF - Американската кулинарна федерация, което я прави едно от трите училища в Европа с подобна акредитация. Повече на: https://www.hrcacademy.com/


За проекта ДОМИНО:

Проектът ДОМИНО ("Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото") подпомага навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 1 114 ученици в 32 училища в цялата страна се обучават по системата "учене чрез работа" в общо осем професии, включително и за готвачи. 170 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения и реална работа срещу заплащане. Повече на: http://dominoproject.bg/

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    Читател
    17, 15, 15 Май 2018, 17:15

    Звучи добре. Колкото повече кулинарни майстори у нас, толкова по-хубаво. :-)

    !

Реклама »