С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Русия ще е домакин на World's 50 Best Restaurants 2022

Бакхус
02 Декември 2021, 12:41
Share Tweet Pin it Share

Следващото издание на годишните наградите World's 50 Best Restaurants ще бъде през юли 2022 г. в Москва.
"Нямаме никакво съмнение, че програмата на събитието ще позволи на гастрономическата общност по света да се почувства обединена отново и да отпразнува неукротимия дух на сектора още по-мащабно", заяви с увереност Уилям Дрю, директор по съдържанието на престижните награди, които са подкрепени от Acqua Panna & S. Pellegrino в ролята им на водата на ресторантите.

През 2021 г. церемонията по повод 50-те най-добри ресторанта в света се случи на живо за първи път от 2019 г. насам. Скандинавия беше в центъра на вниманието - първите 2 награди отидоха в Дания. Сред останалите финалисти силно присъствие имаха Испания и Перу.

  • снимка: Gabriella Clare Marino, Unsplash

Русия отвъд водката и хайвера

Москва не е случайна приумица за разнообразяване на обстановката. Руската столица е съвсем логичен избор, след като тази година получи първите си звезди Michelin, съответно за пръв път бе публикуван и Пътеводителят на Michelin за Москва 2022: седем ресторанта с една звезда и два - с две звезди: Artest и Twins Garden.

Дългоочакваното пристигане на мишленския пътеводител бележи бързото развитие на гастрономическата култура в Русия през последните 30 години. Пример за растящото руско кулинарно влияние видя екипът ни и по време на Gourmand World Cookbook Award в Париж (за събитието ще може да прочетете в предстоящия ни печатен брой, "Империите" на 17 декември): Сергей Синелников, легенда в издателския бизнес, прие наградата Hall of Fame за кулинарната си книга Russia's Cuisine, Tradition and Modernity. четивото демонстрира богатството на руската кухня, създадено от над 180 етнически групи, живеещи на обширната територия.

Докато церемонията по награждаването ще се състои следващия юли в руската столица, преди нея предстоят други любопитни събития като форума #50BestTalks - видео канал, в който професионалистите от бранша обсъждат настоящето и бъдещето на световната кулинарна сцена.

Точното място и дата на церемонията все още не се съобщават.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »