С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Платена публикация

#ПромениКартинката – малките стъпки към големите промени

Съдържание от Филип Морис България
11 Декември 2023, 11:09
Share Tweet Pin it Share

Много пъти е ставало въпрос, че ние сме това, което четем, което ядем или пием. Но изборите ни не спират дотам, всеки от нас оставя след себе си диря. В този смисъл съвсем смело можем да добавим и още едно: ние сме и това, което оставяме след себе си.

Знаете ли, че едни от най-често неправилно изхвърляните отпадъци в световен мащаб са цигарените филтри? Взети поотделно, те могат да изглеждат незначителни, но събрани заедно, се превръщат в един от най-големите замърсители за околната среда.

Вече трета година информационната кампания #ПромениКартинката работи усилено, за да сподели фактите и да щрихира мащаба на глобалния проблем.

За да провокира отговорно потребителско поведение, кампанията търси форми на изразяване и платформи за диалог, които имат сила да предадат посланието за важността да сме информирани като първа стъпка по пътя към промяна. С абсолютната увереност, че изкуството е универсален език, способен да преодолява предразсъдъците и да насърчава към стъпки за по-добро утре, #ПромениКартинката обедини сили с някои от най-вълнуващите културни и арт събития в страната.

"Вярваме, че можем да променим потребителското поведение, изграждайки мост между социално значимата тема за неправилно изхвърлените цигарени фасове чрез силата на изкуството", споделя Диляна Якова, мениджър "Регулации и устойчиво развитие" във Филип Морис България и главна движеща сила зад кампанията.

Заедно с десетки доброволци почистиха около река Перловска

в Южния парк като част от фестивала "Реките на София 2023". Разказа и фактите за глобалния проблем заедно с фестивала Open Buzludzha - който провокира не само с локацията си, но и с изпълненията на своите 3 сцени. #ПромениКартинката се включи в първото издание на фестивала за книги и изкуство Musagena New Vibes Festival, който събра на едно място писатели, художници, музиканти, приложници, визуални артисти и други. Кампанията посети Перник, Петрич и Пловдив благодарение на фестивала "АртБудилник" и акостира в Бургас, където партнира с Бургаския международен филмов фестивал.

  • Почистване по време на

    Почистване по време на "Реките на София"



Есента бе белязана от кино и в София, където кампанията подкрепи кино-литературния фестивал CineLibri, по време на който киноманите можеха да се запознаят с фактите за неправилно изхвърлените фасове през творческата колаборация съвместно със студентите от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Тази вълнуваща инициатива, която се случва вече две поредни години, е доказателство за силата на изобретателността при предаване на посланието за изграждане на едно по-добро утре.

Научете фактите за глобалния проблем и следете бъдещите активности на информационната кампания на promenikartinkata.bg и на фейсбук страницата Промени Картинката.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  кампания, тютюн, Филип Морис

Реклама »