С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

JRE-България: Първата вечеря

София Павлова
21 Януари 2024, 12:03
Share Tweet Pin it Share

Още през август 2023 ви споделихме вълнуващата за българската кулинарна сцена вест - България влиза в JRE. Членството на страната ни официално е в сила от 1 януари 2024 и не е никак случайно, че напоследък все по-често чувате от нас тази абревиатура - все пак за първи път в историята на наградите на Бакхус Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino и петте шеф-готвачи са членуващи в престижната кулинарна асоциация, чиято главна цел е една: да обедини всички главни готвачи, които вярват, че

страстта към кулинарията трябва да свързва, а не да разделя.

Заради партньорството на страната ни с JRE тази година у нас се очакват редица гастрономически преживявания, първото от тях - специална вечеря в "Космос" на 30 януари, когато Владислав Пенов заедно с Веселин Калев, главен готвач на aEstivum (Zornitza Family Estate Relais & Châteaux), също член на организацията, ще застанат рамо до рамо в кухнята, за да споделят с всеки гурман богатството, което JRE дава.
Споделяме тук менюто и ви насърчаваме да бъдете там.

THE FIRST SUPPER
Блек Ангъс / Со Ферментс / пъдпъдъче яйце
Black Angus / So Ferments / quail egg

Пилешка стрида / гарум / земна ябълка / тамари
Chicken oyster / garum / Jerusalem artichoke / tamari

Сьомгова пъстърва / праз / цитрус
Salmon trout / leek / citrus

Див улов / алабаш / колаген сос /
Wild catch / kohlrabi / collagen sauce

Токачка / български шафран / целина / гъби
Guineafowl / Bulgarian saffron / celeriac / mushrooms

Агнешко / трахана / овче сирене
Lamb / trahana / sheep cheese

Коджи "мляко с ориз"
Koji milk rice

Кестени / сладък картоф / орех / карамел
Chestnuts / sweet potato / walnut / caramel

Запазете своето място на телефон +359 888 200 700 или чрез имейл на: [email protected]

Share Tweet Pin it Share

Реклама »