Ако сте професионалист в сферата на храните и напитките и търсите вдъхновение от една от най-богатите гастрономически култури - не пропускайте второто издание на "Деня на отворените врати за испански храни и напитки". Събитието ще се проведе на 17 октомври в хотел Hyatt Regency Sofia и ще обедини вносители и професионалисти от ХоРеКа сектора, супермаркети, специализирани магазини, кетъринг компании, готвачи и сомелиери, които искат да се запознаят с едни от най-добрите испански продукти, представени на българския пазар. Очакват ви впечатляващи дегустации, нетуъркинг и възможности за създаване на нови бизнес контакти.
Испанската гастрономия - традиция и престиж
Испания отдавна е еталон на висока гастрономия. Продуктите ѝ, съчетаващи вековни традиции и модерни иновации, предлагат уникални вкусове, които са превърнали испанската кухня в кулинарен символ по цял свят. България не прави изключение - през последните години на нашия пазар се появиха все повече висококачествени испански продукти, а Испания заема челни позиции в износа на месо, риба, морски дарове, плодове и зеленчуци към страната ни. А какво би била испанската кухня без зехтин, шунка, чоризо и вино? Именно тях ще имате възможност да опитате на събитието, което ще събере всичко на едно място - от емблематични вкусове до автентични испански продукти.
Повече изложители, повече вкусове
След успешното първо издание, тази година Денят на отворените врати ще бъде още по-богат - с 19 изложители и цели 21 щанда, натоварени с испански деликатеси. Ще имате възможност да дегустирате изискано вино от региони като Риоха, Рибера дел Дуеро, Приорат, Риас Байксас и Руеда. Ще опитате и прочутите вина от Херес, отлежали по традиционната система "Criaderas и Soleras", и шампанско Cava, направено по класическа технология.
Разбира се, няма как да не се насладите и на едно от съкровищата на испанската гастрономия - иберийската шунка (Jamón Ibérico). Тя е символ на кулинарния лукс, отличаващ се с уникален вкус, текстура и аромат, благодарение на породата на прасето, свободното му отглеждане и храненето с жълъди.
И това далеч не е всичко. На събитието ще намерите още превъзходен зехтин, бира, сухи колбаси, сирена, консервирани продукти, плодове и зеленчуци - всичко, което прави испанската кухня разнообразна, вкусна и здравословна.Денят на отворените врати е предназначен за професионалисти от сектора - ресторантьори, магазини, кетъринг компании, сомелиери, готвачи и журналисти, които се интересуват от новите продукти и възможностите за разширяване на портфолиото си. За да присъствате, е нужна предварителна регистрация.
Каталог на продуктите и линк за регистрация можете да намерите на следния Интернет адрес: https://tinyurl.com/opendaybulgaria2024